Már nem utópia a metaverzum: startupok és vállalatok is felfigyeltek a benne rejlő lehetőségekre

2022. augusztus 27. 8:45
Új evolúciós korszakába lépett a metaverzum: a technológiai startupok és vállalatok után az állami szervek is felfigyeltek a benne rejlő potenciálra.

A metaverzum hírei gyakran a jövő lehetőségeiről szólnak, pedig a virtuális univerzum már közel sem utópia. Egyre több országban alkalmazzák a gyakorlatban is a kiterjesztett és virtuális valóság lehetőségeit. A Trend FM-en futó Fintech Világa – Blockchain Percek legújabb adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető ezekről az állami metaverzum kezdeményezésekről beszélgettek.

A legtöbb nemzet a digitális oktatás, a hivatalos ügyintézés, a kulturális élet, a várostervezés és turizmus jövőjét látja a metaverzum lehetőségeiben.

Dubaj például egy átfogó stratégiával térképezi fel a digitális gazdasági lehetőségeket, melynek célja 8 éven belül 4 milliárd dolláros GDP hozzájárulás a metaverzumtól. 2030-ra az emirátus 42 ezer új munkahelyet vár a virtuális tértől, 230 százalékkal javítaná a helyi sebészek teljesítményét, valamint 30 százalékkal növelné a mérnökök produktivitását. A célszámok pedig teljesíthetőek, mivel az emberi test és a gyártósorok virtuális valóságban elhelyezett másolatai jelentősen megkönnyítik a műtéti és mérnöki tervezést.

Dél-Korea Digital New Deal-je az adminisztrációs terheket csökkentené, de Szöul készülő digitális másolata a várostervezésben és a turizmusban is fontos szerepet játszik majd. Törökország a heggesztő és bányász szakemberek képzését tenné biztonságossá a virtuális térben, míg a katalánok nyelvük megőrzésének támogatására használnák a metaverzumot.

A Fintech Világa – Blockchain Percek legújabb adásából kiderül, hogy gyakorlatilag végtelen a virtuális és kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségek sora, és nem csak tervekről beszélhetünk, az erre alapuló gyakorlati megoldások már ma is körbevesznek minket.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés