Már nem utópia a metaverzum: startupok és vállalatok is felfigyeltek a benne rejlő lehetőségekre

2022. augusztus 27. 08:45

Új evolúciós korszakába lépett a metaverzum: a technológiai startupok és vállalatok után az állami szervek is felfigyeltek a benne rejlő potenciálra.

2022. augusztus 27. 08:45
null

A metaverzum hírei gyakran a jövő lehetőségeiről szólnak, pedig a virtuális univerzum már közel sem utópia. Egyre több országban alkalmazzák a gyakorlatban is a kiterjesztett és virtuális valóság lehetőségeit. A Trend FM-en futó Fintech Világa – Blockchain Percek legújabb adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető ezekről az állami metaverzum kezdeményezésekről beszélgettek.

A legtöbb nemzet a digitális oktatás, a hivatalos ügyintézés, a kulturális élet, a várostervezés és turizmus jövőjét látja a metaverzum lehetőségeiben.

Dubaj például egy átfogó stratégiával térképezi fel a digitális gazdasági lehetőségeket, melynek célja 8 éven belül 4 milliárd dolláros GDP hozzájárulás a metaverzumtól. 2030-ra az emirátus 42 ezer új munkahelyet vár a virtuális tértől, 230 százalékkal javítaná a helyi sebészek teljesítményét, valamint 30 százalékkal növelné a mérnökök produktivitását. A célszámok pedig teljesíthetőek, mivel az emberi test és a gyártósorok virtuális valóságban elhelyezett másolatai jelentősen megkönnyítik a műtéti és mérnöki tervezést.

Dél-Korea Digital New Deal-je az adminisztrációs terheket csökkentené, de Szöul készülő digitális másolata a várostervezésben és a turizmusban is fontos szerepet játszik majd. Törökország a heggesztő és bányász szakemberek képzését tenné biztonságossá a virtuális térben, míg a katalánok nyelvük megőrzésének támogatására használnák a metaverzumot.

A Fintech Világa – Blockchain Percek legújabb adásából kiderül, hogy gyakorlatilag végtelen a virtuális és kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségek sora, és nem csak tervekről beszélhetünk, az erre alapuló gyakorlati megoldások már ma is körbevesznek minket.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2022. november 18. 12:18
Undorító ez az egész, ha az ember visszalép ahhoz a ponthoz hogy miért ember, hogy melyek a kultúráját megalapozó értékek, hogy melyek az emberi lét alapvető értékei, akkor nem is érti, hogy ez az egész hogy merülhet fel. Teljességgel irracionális, felesleges, életszerűtlen és beteg világ. Gyorsan ébredjen fel mindenki aki egy percig is komolyan gondolta ezt a baromságot.
Volo
2022. november 18. 12:18
Kiterjesztett valóság... Úhhhhh !
tetx
2022. november 18. 12:17
Baromság, a metaverzumnak semmi köze a digitalizációhoz, egyszerűen nincs hozzá szükség rá. A metaverzum a facebook "jobb grafikával", a semmit akarja eladni az embereknek, majd a cégeknek az embereket. A fent írt előnyök pedig egyszerű bullshit.
balu3
2022. október 30. 18:31
Metahulladék hype. Virtuális térben lehetőség van, a Metában mi is? - lónak a fasza az van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik