György László: Rekordszinten a foglalkoztatás

2022. július 28. 9:31
Tovább növekedett a foglalkoztatottak száma. 2022 júniusában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma elérte 4 millió 739 ezer főt.

2022. április–júniusban a KSH mai jelentése szerint az egy évvel korábbihoz képest a foglalkoztatottak létszáma 74 ezer fővel több, 4 millió 693 ezer fő volt. Míg a hazai elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 67 ezerrel, a külföldön dolgozóké pedig 13 ezerrel nőtt, addig a közfoglalkoztatottaké 6 ezerrel csökkent.

A 2022. április–júniusi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 157 ezer fő volt, a munkanélküliségi ráta 3,2 százalékot tett ki.

György László innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár közösségi posztjában megállapította, hogy még soha nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság Magyarországon. Hozzátéve a jól ismert igazságot: Ha munka van, akkor minden van!

Bejegyzésében megemlítette, hogy 2010-ben a magyar kormány azt a célt tűzte ki, hogy 1 millióval bővíti a foglalkoztatottak számát hazánkban. Az államtitkár szerint a cél egyre közelebb van,

minél több ember számára tudunk munkát biztosítani, annál többen építjük az országot, minél többen fizetnek adót, annál kevesebbet kell fizetniük az embereknek.

György László kitért arra is, hogy napjaink változó és veszélyes világában úgy tudjuk megvédeni a családokat, ha megvédjük a munkahelyeket és újakat teremtünk. Ezt a koronavírus okozta válság nemzetközi kitekintésben vett sikeres hazai kezelése is bizonyítja, hiszen ahogy a Miniszterelnök Úr is fogalmazott: „Kanyarban előztünk”.

Bejegyzését a Kulturális és Innovációs Minisztérium egyik célkitűzésével fejezte be, amely szerint törekedni kell arra, hogy minél többen találják meg a számításukat a munkaerőpiacon és abban, hogy a hazai tulajdonú vállalkozások, a híres magyar innovativitásnak köszönhetően nemzetközi porondon is versenyképesek legyenek.

 

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés