Vállalati karbontervező a klímaváltozás ellen

2022. augusztus 6. 11:00
A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek legutóbbi adásában Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető vállalati fenntarthatóságról és az ebben rejlő üzleti előnyökről beszélgettek.

A brit NatWest Carbon Planner platformja vállalkozásoknak segít abban, hogy a működésükhöz fűződő szén-dioxid-kibocsátást a párizsi klímaegyezmény céljainak megfelelően alakítsák. Így a kibocsátás mértéke nem eredményez az iparosodás előtti szinteknél 1,5 foknál magasabb hőmérséklet-emelkedést. A vállalati tervező platform amellett, hogy segít a klienseknek a fenntarthatósági célok meghatározásában, segít csökkenteni az operatív költségeiket is.

A gyakorlatban a vállalatok a NatWest felületén a tervezett üzemanyaghasználatukat és működési költségeiket kezelhetik. Az ezekhez fűződő kibocsátásokról kapnak egy összértéket, amiről megtudhatják, hogy az mennyire felel meg a párizsi klímaegyezménynek. A szolgáltatást ingyenesen biztosítja a NatWest, hogy minél több vállalkozást érjen el.

A tájékoztatás mellett kulcsfontosságú az edukáció is, hiszen karbonlábnyomának megismerése után egy vállalkozás nem feltétlenül tudja, hogyan csökkentse azt. Ezért a Carbon Planner különböző tippekkel is segíti a környezetkímélőbb működést. Az ügyféladatok felhasználásával a tippek személyre szabottak. Ráadásul ezek a tanácsok a fenntarthatóbb működés mellett még a költséghatékonyságot is segítik.

Zöld Pénzügyi Percek legutóbbi adásában arról is szó lesz, hogy a fenntarthatóság milyen versenyelőnyt jelenthet a vállalatok számára, és ez hogyan ösztönözheti a piaci szereplőket a változásra.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés