Fülöp-szigetek, a fintech paradicsom

2022. július 21. 14:39

A Fülöp-szigeteken a fintech szektor gyors ütemben fejlődik, amit a digitalizáció fellendülése, a kedvező szabályozási környezet és a kormányzat támogatása is segít.

2022. július 21. 14:39
null

Eközben a kriptovaluta-tranzakciók és a digitális valuták használata is megugrott a délkelet-ázsiai szigetállamban. A Fintech Világa legújabb adásában Suppan Márton és Érczfalvi András műsorvezető gondolatban a Fülöp-szigeteki fintech és kriptoparadicsomba látogatnak és feltárnak néhány fontos tényezőt, ami kedvez a fintech ökoszisztéma fejlődésének.

A Fülöp-szigetek több mint 109 millió lakosa 7641 különálló szigeten él, így nem meglepő, hogy a digitális megoldásokra nagy szükség van az országban. Alacsonyabb, 4321 USD/fő GDP mellett

a felnőtt népesség közel 50 százaléka nem rendelkezik bankszámlával. A korszerű fintech megoldásokat így hamar adaptálja a lakosság,

főleg, ha olyan speciális társadalmi igényekre is választ adnak, mint a Fülöp-szigetek nagy számú külföldön dolgozó állampolgárának nemzetközi pénzküldése. Az, hogy hogyan fejlődhet 220-nál is több sikeres fintech cég az országban, miért futott fel óriási mértékben a kripto-tranzakciók száma és hogy milyen fintech együttműködése lehet a Fülöp-szigeteknek Magyarországgal, kiderül a Fintech Világa legújabb adásából.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik