Az ellenzék nem szavazta meg az élelmiszerek áfacsökkentését, most megint ezt követelik

2022. június 20. 17:05
A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít annak érdekében, hogy az alapvető élelmiszerek áfája csökkenjen nulla százalékra.

A DK frakciószóvivője hétfői, online sajtótájékoztatóján megismételte korábbi javaslatukat, amely szerint ezt az áfacsökkentést kiterjesztenék a munkahelyi étkezésre, a gyermekápolási és női higiéniai termékekre, a napelemekre és egyéb megújuló energiatermékekre, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítére.

Kálmán Olga a részleteket ismertetve elmondta, hogy a nulla százalékos áfakulcs az év végéig lenne érvényben, utána ezeknek a termékeknek az áfája véglegesen öt százalékra emelkedne.

„Miután az ellenzék vezetőjének, Gyurcsány Ferencnek a követelése teljesült és a kormányzat tényleg bevezette az árstopot, az ellenzéki oldal (megdöbbenését követően) egy emberként undorodott meg a szerintük értelmetlen, populista, átgondolatlanul rögtönző, szavazatvásárló intézkedéstől, ami természetesen (megintcsak szerintük) soha nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az ellenzéki szakértők egyből áfacsökkentést kezdtek követelni, tekintet nélkül arra, hogy az alapvető élelmiszerek áfája már 5 százalékra csökkent, amit épp ők nem szavaztak meg, ahogy a 200 ezres minimálbért sem” – mutatott rá korábban a Makronóm.

A nemzetközi kutatások szerint az árstop védi igazán a fogyasztót, az áfacsökkentés, az ártámogatások vagy a fogyasztóknak juttatott segélyek szinte mindig a cégeknél kötnek ki, tovább súlyosbítva az eredeti problémát.

(MTI, Makronóm)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés