Másfél millió dollárt kapott az amerikai rendőrtiszt, aki SS-rangjelzést ragasztott irodája ajtajára

2022. június 20. 12:16
Derek Kammerzel azt hitte, vicces dolog, ha Obergruppenführer-rangjelzés virít a neve fölött. Nem volt az, de nagyot kaszált vele.

Egészen abszurd történet főszereplőjévé vált Derek Kammerzel, a washingtoni Kent város rendőrfőnök-helyettese. A derék rendőr egy Obergruppenführer (SS-tábornok) rangjelzést ábrázoló képet ragasztott irodája ajtajára, és ezt viccesnek is találta. Utólag úgy magyarázta a dolgot, hogy évekkel ezelőtt a neve miatt egy kollégája aggatta rá a „német tábornok” becenevet,  majd amikor guglizás közben rábukkant a rangjelzésre, úgy gondolta, mindenki nevetni fog, ha az díszeleg majd a névtáblája fölött.

Rajta kívül senki nem találta viccesnek a dolgot, így pár nap elteltével az egyik nyomozó jelentette a megfelelő helyen az esetet, a zsidó közösségek és sajtó megneszelte a dolgot, és kirobbant a botrány.

A belső vizsgálat megállapította, hogy Kammerzelnek nem ez volt az első antiszemita megnyilvánulása.

Több esetben viccelődött a holokauszton, egy ízben nagyobb társaságban például azzal poénkodott, hogy a nagyapja koncentrációs lágerben halt meg, amikor részegen kiesett az őrtoronyból. 

A rendőrtisztet átmenetileg felfüggesztették állásából, de a zsidó közösségnek és a közvéleménynek ez már nem volt elég. A rendőrségre folyamatos nyomás nehezedett, így nem maradt más alternatíva, mint az, hogy megválnak a huszonhét éve ott szolgáló kollégájuktól. Itt kezdődtek a bonyodalmak, mivel Kammerzelnek esze ágában sem volt lemondani, a törvényi szabályozás hiányosságai miatt azonban ha kirúgták volna, a munkaügyi bíróság azonnal visszahelyezteti az állásába. Kent városa így kénytelen volt leülni tárgyalni vele. 

Kammerzel nem volt szívbajos, rezzenéstelen arccal közölte, hogy három millió dollárért hajlandó lemondani.

Ekkor vette kezdetét egy rendkívül kínos és méltatlan alkudozás, amelynek eredményeképpen a város és antiszemita alkalmazottja végül 1,52 millió dolláros lelépési díjban állapodtak meg. 

A zsidó közösség közleményében felemásnak értékelte a megoldást. Mint írták, rendkívül zavaró az a tény, hogy egy rendőr, aki a holokauszttal viccelődik és SS-jelképeket propagál, másfél millió dolláros bánatpénzt kap a távozásakor, de megértik, hogy ebben az esetben a városnak korlátozott lehetőségei voltak. 
Ügy lezárva.

Nyitókép: Kent PD nyomozati anyag


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most még nem tartunk ott, hogy 'Oké Adolf'-ozzunk, de botrányt sem kell csinálni egy ostoba viccből.

De a valóságnak megfelelő legalább 148 millió már igen.

Az nem keltett felháborodást, amikor egy hamispénzzel fizető, rendőri
intézkedésnek ellenálló, bedrogozott bűnöző hozzátartozói 25(!!) millió
USD kárpótlást kaptak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés