Kalandozás a blockchain világában

2022. június 14. 16:15

A Fintech Világa mai adásában Suppan Márton és Érczfalvi András vendége Czeglédi Tamás, a Blockchaineum stratégiai igazgatója.

2022. június 14. 16:15
null

A blockchain technológia és a különböző kriptovaluták évek óta egyre többeket foglalkoztatnak, ennek ellenére a többség nem rendelkezik mély ismeretekkel a témával kapcsolatban. Ezt igyekszik megváltoztatni a Fintech Sparks legújabb kiadása, amely a Peak és a Blockchaineum kollaborációjának eredménye. A kiadvány a tokenizáció alapjaitól kezdi a téma kivesézését, majd érinti a legfontosabb tudnivalókat, az izgalmas felhasználási területeket és a tokenek értékelésének folyamatát.

Suppan Márton szerint a közös kiadvány legfőbb célja a terület iránt érdeklődők edukációja, valamint az alapok lerakása, amire később mindenki tovább építkezhet saját motivációi szerint. Azt már Czeglédi Tamás mondja el, hogy a vállalatok körében két fő ösztönző látható a tokenizáció kapcsán. Ezek a tokenek segítségével történő tőkebevonás, illetve az üzleti értékteremtés tokenizációja. 

A tokenizációval kapcsolatos ismeretterjesztést különösen fontossá teszi az, hogy a többségnek homályos ismeretei vannak a témával kapcsolatban, ennek ellenére sokan máris befektetnek a területen. Suppan Márton párhuzamként a metaverzumot említi, ami szintén nehezen definiálható és amiről mindenkinek más van a fejében. A tokenizáció jóval kézzelfoghatóbb terület, mint a metaverzum, ennek ellenére a felek szükségesnek látták egy informatív, izgalmas alapanyag megalkotását. 

Az adásban szó esik még a tokenizáció legizgalmasabb felhasználási módjairól, amelyek az ingatlanpiactól kezdve a versenysportig rengeteg területet érintenek. Suppan Márton pedig azt is megosztja a hallgatósággal, hogy mi az a három tokenizációs alterület, ahol saját vállalata számára is releváns lehetőségeket lát. A Fintech Sparks harmadik kiadása ezen a linken érhető el ingyenesen, a mai adás pedig a lenti linken Spotify-on visszahallgatható.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik