Mezőgazdasági blockchain megoldások

2022. június 7. 17:32
Fintech Világa – Blockchain Percek egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast a blokklánc technológiák világáról.

Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és más blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig ismeretlen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia gyorsan fejlődő világában. A blockchain technológia alapjait a legújabb híreken és a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül mutatjuk meg.

A mesterséges intelligencia és IoT (Internet of things) megoldások után már a blockchain technológia is megvetette a lábát mezőgazdaságban. A takarmány követésében, az ellátási lánc optimalizálásában, a termés biztosításában és a tranzakciók javításában is hasznosnak bizonyul a blockchain átláthatósága és nyomon követhetősége. Amerika és Afrika piacai után pedig Európában is egyre több startup foglalkozik blockchain alapú mezőgazdasági megoldások fejlesztésével.

A Fintech Világa – Blockchain Percek legújabb adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsdója Machán-Csetvei Frigyes műsorvezetővel beszélgetnek arról, hogy a technológia hogyan teszi lehetővé a tokenizált termények kereskedését, időjárásalapú terménybiztosítások megkötését vagy akár a termék útjának követését és az élelmiszerpazarlás csökkentését. Ha érdekelnek a részletek, hallgasd meg az adást a lenti linken, Spotify-on!


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés