Fintechek a fenntartható gazdaságért

2022. június 04. 09:05

A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek legutóbbi adásában Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető tovább viszik múlt heti beszélgetésük fonalát és három olyan fintechet mutatnak be, amelyek a beszállítói értékelés technológiai megoldásaival járulnak hozzá a gazdaság fenntartható fordulatához.

2022. június 04. 09:05
null

Egy vállalat fenntarthatóságát nem csak saját folyamatai befolyásolják, hanem beszállítóinak működése is – ezért különösen fontos a beszállítói értékelés.

A beszállítói értékelések alapján egy vállalat fenntarthatósági szempontok szerint alakíthatja ki beszállítóinak kiválasztását, ezzel a gazdasági szereplők szélesebb körét is ösztönözve a fejlődésre. A globális gazdaság fenntarthatóbb működéséhez elengedhetetlen, hogy minél több vállalat hozzon tudatos döntéseket és válassza ki beszállítóit ESG elvek szerint. A gyakorlat elterjedésében pedig azoknak a fintech vállalatoknak van óriási szerepe, amelyek hatékony technológiai megoldásokkal teszik a vállalatok számára egyszerűvé az értékelést.

Hogy az ágazatban mekkora potenciál rejlik tengeren innen és túl is, azt az EcoVadis korábbi 235 millió dolláros tőkebevonása is mutatja. A francia fintech az értékelések elkészítéséhez együttműködési platformot kínál vállalatok számára. Az amerikai Circulor pedig mesterséges intelligenciával és blockchain technológiával elemzi a nyersanyagbeszállítók teljesítményét, nem csak a karbonlábnyomra fókuszálva, hanem statisztikai alapon összehasonlíthatva a vállalatokat. A német Sustainabill felhőalapú megoldása pedig a beszállítókkal együttműködve, képzésekkel is javítja az ellátási láncok fenntarthatóságát.

A teljes adás az alábbi linkre kattintva meghallgatható Spotify-on.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RajzosKutya
2022. október 03. 21:03
Fenntartható gazdaság egy mese! Ahogy fogynak a nyers anyagok, úgy esik vissza a gazdaság!
Namond
2022. augusztus 13. 00:33
Hazugság. A pénzügyi szolgáltatók ügyfelei pénze feletti rendelkezést akarják erősíteni és bővíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik