Végtelen pénzt küld Amerika az ukrán háború fenntartására, de az amerikai gyerekeket a szülőföldjükön mészárolják le

2022. június 1. 7:21
„Semmi okunk Ukrajnának 40 milliárd dollárt küldeni, ha a gyerekeinket a saját országunkban sem tudjuk megvédeni” – ezt mondta egy 2018-as iskolai lövöldözés áldozatának édesapja a Fox News csatornának a texasi mészárlás kapcsán. Andrew Pollack azóta az oktatási intézmények biztonságának növeléséért és a szülők nagyobb szerepvállalásáért kampányol.

Andrew Pollack lánya a floridai Parkland középiskolájában elkövetett vérengzésben vesztette életét 2018 februárjában. A tizenhét halálos áldozattal járó támadás elkövetője egy 19 éves fiú volt. A héten a Robb Általános Iskolában, Texasban tizenkilenc gyerek és két felnőtt halt meg, ezúttal egy 18 éves diák húzta meg a ravaszt. A mindenkori kormányzat tehetetlen az alkotmány második kiegészítésére mutogató fegyverlobbi miatt az évtizedek óta tartó erőszakhullám ellen.

Pollack a parklandi lövöldözés óta folyamatosan az iskolák biztonságának javítására hívja fel a figyelmet, egyben azt kéri a szülőktől, hogy küzdjenek gyermekeikért, és tartsák nyomás alatt a döntéshozókat a biztonsági intézkedések szigorítása érdekében. A Fox Newsnak adott interjúban úgy fogalmazott: a texasi mészárlás elkerülhető lett volna, ha a törvényhozók és az iskolai közösség vezetői nagyobb figyelmet fordítottak volna a biztonságra. 

Andrew Pollack a leghatározottabban elítéli az amerikai kormányt azért, mert nem tesz eleget a gyerekek biztonsága érdekében. „Semmi okunk 40 milliárd dollárt adni Ukrajnának, ha a saját gyerekeinket sem tudjuk megvédeni a saját országunkban” – mondta.


Borítókép: A biztonsági erők tagja hozzátartozókat kísér a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott 2022. május 24-én. A 18 éves Salvador Ramosként azonosított támadó legkevesebb tizennégy diákot és egy tanárt lőtt agyon. (MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az amerikaiak a saját maguk kialakította társadalom árát fizetik meg ezekben a lövöldözésekben. Távolról sem véletlen a nagy fegyverkultusz, az adja az alapját, hogy a szedett-vedett amerikai társadalomban egymással szemben ellenséges, a másikban nem bízó rétegek élnek egymás mellett, ezért egyetlen megoldás a felfegyverkezés. Abból már következik, hogy még egy fiatalnak is csak ki kell nyújtania a kezét a fegyverért. Magyarországon ugyanez a fiú legfeljebb hozzávágta volna a társaihoz a krétát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés