Az orosz Cola még nem, de a hazai ipar már pezseg

2022. május 21. 22:50
Kicsit íztelen, nem igazán pezseg, de a mienk! - mondhatnák az oroszok. Egyre több orosz cég tör be örömmel a kólapiacra, a kivonuló multik helyére.

Egy orosz italgyártó új üdítőital-sorozatot mutatott be, hogy felváltsa azokat az ikonikus márkákat, amelyek az ukrajnai invázió nyomán elhagyták az orosz piacot. A Coca-Cola, a Fanta és a Sprite helyett az oroszok a CoolCola, a Fancy és a Street közül választhatnak majd – jelentette be hétfőn az orosz Ocsakovo üdítőital-gyártó.

 https://lh6.googleusercontent.com/vO-chrY3jnsxYwnk6MCJchv6EGjybyK0QiSiQh7VczTMOHfnfQY2LFfeMu4yw_TBvl3IddBlV6sfq3ywmn0G7uAum_xVyhS8xehfUuDERf2oNwn3uxCAaaS5mhjElqpUhPiqjiEk5jERnfBrIQ

Mióta a Coca-Cola Company márciusban felfüggesztette oroszországi üzleti tevékenységét, a három globális üdítőital márka javarészt hiányzott az orosz polcokról. Bár a Coca-Cola termékek azért megtalálhatóak voltak egyes boltokban, az áruk viszont a felfüggesztés óta nagyjából 200 százalékkal az egekbe szöktek.

A CoolCola „a kóla ikonikus ízével” rendelkezik

– írta Ocsakovo közösségi oldalán. Mindemellett az üdítőital-gyártó narancsízű Fancy és citromos-lime Street palackjai is a Fanta és a Sprite színvilágát utánozzák (az ízvilágról nem tudósított a The Moscow Times).

Még a Szovjetunióban, 1978-ban alapított Ochakovo eddig nagyrészt hagyományos orosz italokat állított elő, mint például az erjesztett gabonaalapú kvaszt és az alacsony alkoholtartalmú mézes italt, a medovukhát.

A portál állítása szerint nem ez a cég az egyetlen, amely megpróbálja kihasználni a Coca-Cola oroszországi piacról való visszavonulását.

Már áprilisban egy oroszországi, távol-keleti italgyártó cég, a Szlavda Group elindította a Grink Colát, hogy megpróbálja megragadni az üdítőital orosz rajongóinak szívét. Mellettük májusban az észak-oroszországi Komi régióban a Sziktivkarpivo gyár piacra dobta saját márkájú szódáját, a Komi Colát.

Azonban mindkét alternatíva vegyes értékelést kapott,

a vásárlók panaszkodtak, hogy egyik ital sem volt megfelelően „édes és pezsgő”.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt a nagy lehetőség a Xixo előtt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés