„Putyin ellen utazni, vagy megfagyni Putyin miatt”.

Német gázstratégia: Az idősek töltsék a telet Mallorcán

2022. május 16. 11:49
Természetesen az egész német társadalom azon gondolkozik, miképp is lehetne kiváltani a csúnya orosz gázt, mit is lehetne tenni egy esetleges gázhiány esetén? Zseniális, igaz nem önzetlen ötlettel állt elő a Független Utazási Irodák Szövetségének elnöke, aki azt javasolja, hogy a nyugdíjasok télen utazzanak melegebb tájakra, hogy spóroljanak az energiahordozókkal.

Németország természetesen aggódik a gázbojkott miatt. Már számos javaslat született az energiatakarékosságra, miképp is lehetne túlélni a következő nagy energiaigényes őszi-téli szezont. Észak-Rajna-Vesztfália gazdasági minisztere, Andreas Pinkwart (FDP) például el tudná képzelni, hogy több millió alkalmazott otthonról végezze a munkáját, hogy ne kelljen annyira fűteni az irodákat.

A legszokatlanabb javaslat valószínűleg a Független Utazási Irodák Szövetségének (VUSR) elnökétől, Marija Linnhofftól származik.

Az energiatakarékosság érdekében a nyugdíjasokat a hideg évszakban hosszabb távra elküldené nyaralni a melegebb országokba. Lehetséges úti célként Törökországot, Tunéziát és Mallorcát említette.

Javaslatát megfelelően átgondolta, így azzal érvelt, hogy sok idős polgár szívesen ott töltené a telet. Szerinte sokkal több állampolgár élne ezzel a lehetőséggel, ha a szövetségi kormány például 500 eurós támogatást fizetne az ilyen utazásokért. Márpedig a nyaralásuk alatt lekapcsolhatják az otthoni fűtést" – mondta Linnhoff, majd hozzátette:

„Putyin ellen többet ér utazni, mint megfagyni Putyin miatt”.

Tulajdonképp miért is ne? Még az is lehet, hogy a német kormány mindezt átszámolja, és kihozzák azt az eredményt, hogy a támogatás nemzetgazdasági szinten is pozítív eredménnyel jár. Így, Linnhoff szerint is az utazások megfizethetőkké válnának, mivel egy ilyen 50 napos mallorcai kiruccanás meghirdetett ára jelenleg körülbelül 1300 euró személyenként. Ez magában foglal egy középosztályú szállodában félpanziós ellátást és a repülőjegyeket. Félpanzió nélkül egy ilyen utat akár ki lehetne hozni 950 euróból is.

Innen már csak egy lépés, hogy a melegebb tájakon ott is hagyják a nyugdíjasaikat, és helyettük életerős, szakképzett fiatal munkáskezeket hozzanak be.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elküldenék a fizetőképes keresletet.

Kurvára kéne nekünk egy ukránmentes gázvezeték Oroszország felől. A németek meg csináljanak, amit akarnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés