Müzliszeletek, rizskásák, granolák és fehérjeszeletek: a vegánság felé nyit a Cerbona Kft.

2022. május 17. 16:29

A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. megjelent a vegán élelmiszerek piacán, amelytől a következő években érdemi, évi mintegy 100 millió forint többletbevételt remél.

2022. május 17. 16:29
null

A cég az MTI megkeresésére közölte: a vegánizmus a várakozásokat meghaladó ütemben nyer teret Európában, a trend Magyarországon is egyértelműen tapasztalható, a vegán élelmiszerek piaca folyamatosan bővül. Erre reagálva kezdték el vegán termékcsaládjuk fejlesztését.

Az MTI érdeklődésére ismertették: többlépcsős fejlesztési folyamatot hajtottak végre, amelyre több mint 10 millió forintot fordítottak. Jelenleg müzliszeletek, rizskásák, granolák és fehérjeszeletek találhatók a vegán termékcsaládban, de a portfolió bővülhet a piaci igények függvényében.

Az alapanyagokat minden esetben igyekeznek Magyarországról beszerezni,

azonban az itt nem termesztett összetevőket külföldről vásárolják, közölték. Hozzátették, hogy a beszerzésnél kiemelkedő szerepet kap a magas minőség is.

A cég a vegán termékek döntő részét fehérvári üzemében gyártja. Az új termékcsalád bevezetése még zajlik, teljes termékportfóliójuknak jelenleg még csak kis részét teszi ki. A gluténmentes termékek sikereit alapul véve ebben a funkcionális kategóriában is érdemi növekedéssel kalkulál a társaság.

A Cerbona hazai piacvezető müzliszelet-gyártóként 1988 óta készít egyedi fejlesztésű termékeket székesfehérvári üzemében. A vállalat termékei a világ 28 országában vannak jelen, a környező országokon túl például a Baltikumban és Japánban is.

A nyilvános cégadatok szerint a Cerbona Élelmiszergyártó Kft. 2020-ban 4,23 milliárd forint nettó árbevétel mellett 178 millió forint nyereséget ért el, míg 2019-ben 4,34 milliárd forint nettó árbevétel után 237 milliós adózott eredményt realizált.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2022. október 29. 21:26
A monsanto a lózungokkal ellentétben kizárólag azért módosította a növényeket, hogy ne pusztuljanak bele a gyomírtójába.
USsange
2022. augusztus 14. 16:45
"Van azonban egy vitamin, amelyre még a választékos növényi alapú táplálkozás mellett is a vegetariánusok csak táplálék kiegészítővel tudnak bevinni. Ezek a B vitaminok , kiemelten a B12." Azt tudnod kéne, hogy a B12 vitamin csak azért van a húsban, mert az állat azt megette. Ha keveset eszik, kevés van benne, de az sem tudja előállítani. Az állat meg ugye vagy vitamint eszik vagy növényt...
USsange
2022. augusztus 14. 16:41
"Az emberi szervezet képes nem esszenciális aminosavakat előállítani, ám van 9 esszenciális, amit viszont nem képes.Ezek csak a húsokban található meg. Mind a 9 csak a marhahúsban és egyes halakban." Nettó hülyeség... :) Konkrétan írd ide, melyik aminosavra gondolsz, én meg megkeresem neked a guglin, hogy melyik növényben található meg. ;)
nyúlgerinc
2022. augusztus 06. 19:23
És emiatt drágábbak a termékei a cégnek, mint az ugyanolyan importtermékek árai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik