Floridai rendőrfőnök: spóroljon az adófizetők pénzével, lője le a betörőket!

2022. május 5. 7:52
A floridai Santa Rosa megye rendőrfőnöke arra biztatta a helyi háztulajdonosokat egy sajtótájékoztatón, hogy lőjék le a betörőket, így „spóroljanak az adófizetők pénzével”

Bob Johnson seriff egy április 21-i sajtótájékoztatón szólította fel az embereket, miután a floridai Pace városban négy házba is betörtek, sőt környékbeli lövésekről is kaptak bejelentést. A seriff elmondta, hogy az egyik lakástulajdonos a betöréskor rálőtt a betolakodóra, de nem találta el a férfit – adta hírül a hirado.hu. 

„Brandon Harrist pillanatokkal azután fogták el, hogy kiugrott egy ház ablakán, miközben üldözték a rendőrök” – mondta Johnson.

Harrist többrendbeli betöréses lopással és rongálással vádolják, és csak 157 500 dolláros – több mint 56 millió forintos – óvadék ellenében védekezhet szabadlábon.

A sajtótájékoztatón a seriff kifejtette: nem egyértelmű, hogy melyik lakástulajdonos lőtt a gyanúsítottra, de biztosította az illetőt, hogy nem kerül bajba.

„Gondolom, azt hiszik, hogy valami rosszat tettek, pedig nem. Ha valaki betör a saját házukba, nyugodtan lelőhetik Santa Rosa megyében. Tulajdonképpen még örülünk is, ha így tesznek” – mondta Johnson seriff.

A rendőrfőnök továbbá meghívta a férfit, hogy vegyen részt a seriff hivatalának fegyverhasználati tanfolyamán, mondván, „sokkal jobban fog lőni, és remélhetőleg az adófizetők pénzét is megspórolja ezzel”.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha már az ingatlantulajdonosok nem élnek jogukkal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés