A texasi kormányzó buszra pakolta a migránsokat és elküldte őket Bidennek Washingtonba

2022. május 2. 21:01
Írta: Fekete Kíra
Titokban osztja szét a migránsokat a Biden-kormányzat Amerikában. Texas kormányzója szerint ugyanakkor nem csak a migránsok, de Biden is átlépett egy határt, amikor több millió bevándorlót engedett az országba – a kormányzó ezért úgy döntött, hogy buszokat szervez, és a migránsokat visszaküldi a „feladónak”. 

Migránsbuszok lepik el Texast

Egy tíz utast szállító busz érkezett a washingtoni Union Station közelébe, és a Capitoliumtól néhány háztömbnyire, közvetlenül a város központi pályaudvara előtt állt meg – írta a Foxnews.

Greg Abbott, Texas kormányzója éles kritikát fogalmazott meg a Biden-kormányról, szerinte a Fehér Ház nem veszi komolyan a déli államok migránsproblémáit. 

Abbott egy ünnepségen kijelentette, hogy az 

elmúlt 15 hónapban több mint 1,6 millió ember lépte át illegálisan a texasi határt, 

majd később hozzátette, hogy innentől Washingtonba fogja küldeni a határátkelő migránsokat. 

A Fehér Ház kezdetben nem vette komolyan Abbott kijelentését, ezért igazán meglepődhettek, amikor megérkezett Washingtonba egy körülbelül harminc migránst szállító busz is. 

Abbott továbbá erősen kritizálta a Biden-kormány határválság kezelését, mondván, a szövetségi kormány kudarcot vallott, hiszen nem mérte fel megfelelően a határokon kialakult helyzetet.

Biden bejelentés nélkül szórta a migránsokat szerte az országban

Bár a Foxnews szerint kérdéses Abbott lépésének jogszerűsége – mivel a Legfelsőbb Bíróság 2012-es Arizona kontra Egyesült Államok ügye kimondta, hogy az államok nem hozhatnak saját bevándorlási politikát – a texasi kormányzó döntése nem egyedülálló.

Korábban a szövetségi kormány szállított több ezer migránst az ország különböző államaiba, gyakran figyelmeztetés nélkül.

A Foxnews szerint a Biden-kormányzat nemrégiben indította újra a migránsok charterjáratokkal történő szállítását egy New York külvárosi repülőtérre – a New York Post szerint erre azért van szükség, mivel 

„továbbra is özönlenek az országba az illegális bevándorlók.”

Biden lassan visszahozza az összes illegális migránst, akit Trump kitoloncolt

Márciusban több mint 221 ezer illegális migránst vettek őrizetbe a bevándorlási hatóságok a mexikói határ amerikai oldalán, amely 33 százalékos növekedést jelent februárhoz képest, és 2000 óta a legmagasabb ilyen havi adat az Egyesült Államokban, jelentette a The Washington Post.

A baloldali-liberális amerikai napilap online tudósítása idézi az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynökségének (CBP) hétfőn közzétett adatait, amelyek szerint

az elmúlt fél évben, október 1. óta több mint 1 millió illegális határsértőt vettek őrizetbe a mexikói-amerikai határon.

Donald Trump korábbi amerikai elnök hivatali ideje során (2017-2021) eleinte szintén gyorsan emelkedett az illegális határátlépések száma az Egyesült Államokban, ám 2020 márciusában a növekedés váratlanul megtorpant, amikor a koronavírus-világjárvány kitörésével a Fehér Ház akkori vezetése életbe léptetett egy ritkán használt jogszabályt – írta korábban a Makronóm.

Ennek alkalmazásával több mint 1,7 millió, a mexikói-amerikai határon elfogott illegális bevándorlót toloncoltak ki az országból Trump időszakában.

Dán kutatók: A bevándorlás okozta sokszínűség bizalmatlanságot gerjeszt

Számos kutatás erősítette meg, hogy milyen károkat okozhat, ha túl sok bevándorló él az országban. 

Nem csak jóslatok és tapasztalatok, de széleskörű kutatások is alátámasztják a multikulturális társadalom negatív hatásait

A Koppenhágai Egyetem akadémikusainak tanulmánya szerint a

„folytatódó bevándorlás és az ennek megfelelően növekvő etnikai sokféleség” nincs pozitív hatással egy közösség kohéziójára.

A kutatók 87 különböző korábbi tanulmány adatait is megvizsgálták, és arra jutottak, hogy az etnikai sokféleség társadalmi bizalmatlansághoz vezet.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Odaát nem tankkal történik a migráció?

"A texasi kormányzó buszra pakolta a migránsokat és elküldte őket Bidennek Washingtonba"

Nem kéne Texast fölvenni az Európai Unióba? Gyorsított eljárással.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés