Világelső magyar blockchain megoldás

2022. április 29. 10:20
A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a BENKER társalapítóját és technológiai vezetőjét, Szabolcsi Andrást látták vendégül.

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A témát egy világelső blockchain algoritmus szolgáltatta, melyről két írott interjúban is beszámoltunk. Szó esett arról, hogy az algoritmus hogyan helyezi matematikai alapokra a bizalmat az adott esetben törékeny emberi kapcsolatok helyett. Arra is fény derül, hogy miként zajlik egy teljesen új megoldás létrehozása – az ötlet megszületésétől, a kutatáson át az áttörésig. Végül még egy fontos kérdésre is jutott idő, mégpedig arra, hogy miként orvosolható az Ethereum rendszerének egyik jelenlegi hibája.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés