Ábrán mutatjuk, mennyiért lehet tankolni Európában: a magyarok már csak egy kávét kérnek

2022. április 29. 10:00
Az elmúlt két hétben is lendületben voltak az olajárak. Az említett intervallum első felében a Brent kőolaj hordónként (159 liter) 100-ról 113 dollárra emelkedett, majd a múlt héten valamivel olcsóbb lett. Ehhez alkalmazkodnak az üzemanyagok tőzsdei árai is, és a finomítók is reagálnak rájuk.

A Brent ára 100 dollár alatt volt hétfőn, és kedden valamivel visszatért e szint fölé. Az olcsóbb fekete arany reményt ad Európa lakosságának, hogy a következő napokban enyhén csökkenhet az üzemanyagok ára. Mindez azonban a világ másik részein zajló körülményektől függ. 

Például a zéró covid-politika szigorítása Sanghajban, és a pekingi omikron növekedésével kapcsolatos aggodalmak negatívan befolyásolták a kőolajpiacot. A tőzsdék tartanak a járvány kínai gazdaságra és az exportra gyakorolt ​​hatásaitól, ami az olaj iránti kereslet csökkenését jelentené, és csökkenthetné az üzemanyagárakat is. Míg a piacok előre reagálnak ezekre a hatásokra, mindez a kiskereskedelmi üzemanyagárakban általában csak megkésve jelenik meg.

Nézzük mennyiért tankolhattak az európai polgárok az egyes tagországokban!


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés