A klímakockázatok típusai

2022. május 2. 9:47
A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek korábbi adásában Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a klímakockázatok legfőbb típusairól és az ezek kezelését célzó fintech megoldásokról beszélgetnek.

Ahogy a klímaváltozás hatásai egyre látványosabbá és drasztikussá válnak, úgy növekszik az ezekből fakadó kockázatok jelentősége is. Mára szinte minden vállalatnak szembe kell néznie a ténnyel, hogy vajon 20-30 év múlva is képes lesz-e a jelenlegi módon működni. 

Az adásban górcső alá vették a klímakockázatok legfőbb típusait, illetve az ezek kezelésére szakosodott fintecheket. Bemutatásra kerültek a fizikai kockázatok kezelését, a tranzíciós kockázatok menedzselését, valamint a kockázati transzferálást végző fintech cégek. A három csoport között közös vonásként a technológiára való intenzív támaszkodás figyelhető meg. Jellemzően fizikai és gépi tanulási modellek ötvözésével nyújtanak optimális kockázatkezelést a klímaváltozásnak jelentős kitettséggel rendelkező vállalatoknak. 

A következő adásban mindhárom területről egy-egy konkrét fintech kerül majd bemutatásra. A teljes adás a lenti linken, Spotify-on visszahallgatható.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés