A teljes szabadság hátrányai

2022. április 21. 08:00

A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában a résztvevők a szabadság témájáról beszélgettek a blockchain világ szempontjából.

2022. április 21. 08:00
null

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül. 

A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a BENKER társalapítójával és technológiai vezetőjével, Szabolcsi Andrással folytatták előző heti beszélgetésüket.

A fő témát a szabadság fogalma adta a blockchain világ szempontjából.

A BENKER, mint blockchain alapú pénzintézet az open blockchain és a klasszikus pénzintézetek közti átmenetet képviseli. Ebben az átmenetben számos fontos elemet építettek be a bank működésébe.

Egyrészt a blockchain biztosította átláthatóság és kontroll által az ügyfelek a szolgáltatóval egyenrangú, nem alárendelt felekké válnak.

Mindemellett jelen van az a jogbiztonság, amit az open blockchain szabad mivoltából nem tud megadni, és ezáltal nincs minek visszatartania a nem technológiai alapú visszaéléseket. A nyitottság kapcsán még szó esik arról is, hogy miért döntött úgy a BENKER csapata, hogy egyedülálló innovációjának kódját megosztja a világgal.

A teljes adás a lenti linken, Spotify-on meghallgatható.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. június 20. 15:05
A totális manipuláció veszélye reálisabb veszély .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik