A gazdasági propagandasajtó megint megjósolta, hogy most aztán tényleg következik a hét szűk esztendő

2022. április 14. 15:48
Az ellenzéki média a kárörömmel igyekszik csillapítani az ellenzéki választók elégedetlenségét pártjaikkal és közgazdászaikkal. Sietve magyarázzák ugyanazt, ami a választási bukásukhoz vezetett: hogy hamarosan végre tényleg jön a gazdasági összeomlás, és akkor a tehetségtelen kormánynak, amely még nem látott válságokat, nagyon nehéz lesz.

A csütörtökön megjelenő Mandiner hetilapban a Makronóm elemzése rámutat: a válságok általában nem gyengítik, hanem erősítik Orbán Viktort és kormányait, azért is, mert ezekre általában gyors, rugalmas és jó szakpolitikai válaszokat ad. 

Az eredményes korábbi válságkezelések hatására az ellenzéki sajtó által ismételgetett leszakadástörténet helyett gyorsuló gazdasági felzárkózást látunk:

Magyarország elérte, hogy épp a történelmi súlyosságú koronaválság alatt előzze meg gazdasági fejlettségben Portugáliát.

Ráadásul a jelenlegi helyzet nem is hasonlítható a 2010-es helyzethez, amikor összeomlott gazdaságot örökölt a konzervatív oldal a balliberális kormányoktól. Akkor válság volt, most általános nemzetközi bizonytalanság jellemző, ami egy nagyon erős lendületben lévő magyar reálgazdaságot talál meg.

Hiába írnak az ellenzéki kattintásvadászok nem egy, hanem egyből hét szűk esztendőről, a valóság jelenleg az, hogy a Világbank szerint a román gazdaság 1,9 százalékkal növekszik idén, míg a magyar ennek kétszeresével.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés