Várja már a zuhanórepülést

Ellenzéki botrányközgazdász rimánkodik a mindent elsöprő válságért, ami jól megbuktatja Orbánt

2022. április 17. 8:20
Szerinte „az elhülyített magyar társadalom” nagyon át lett verve, de reméli, hogy semmilyen uniós pénzt nem kap Magyarország. A prof válságot vár négy hónapon belül.

Inotai a jólétnövelő intézkedések sorát felelőtlen és aljas pénzszórásnak tartja (ami mögött valós teljesítmény sincs), talán ezért is fotózkodik rendszeresen balliberális miniszterelnökökkel, akik következetesen ellenállnak a jólétnövelés populista szándékának. 

Inotai András Gyurcsány Ferenc miniszterelnök társaságában.

A nyugalmazott kutatóprofesszor valószínűleg nem önhibáján kívül, hanem szándékosan fogalmaz meg téves állításokat, amikor nemes egyszerűséggel szemétnek nevezi az Orbán-kormányok teljesítményét. Az általa a tudományos adatbázisokban sorolt többszáz publikáció az Orbán-kormány gyűlöletes és pusztító örökségével ellentétben valószínűleg sokkal inkább javította a magyar emberek széles rétegeinek jólétét.

Mindez egyébként nem is valósulhatott volna meg a magyar emberek nagylelkű finanszírozása nélkül, akik az úgynevezett Világgazdasági Kutatóintézetet eltartották. „Kétségtelen tény, hogy borzasztó árat fizet majd érte a magyar társadalom, de ez olyan társadalom, amelyik – ha egyáltalán – csak ilyen körülmények között tud észre térni” – atyáskodott a Hírklikknek adott interjúban a nyugalmazott professzor, jókívánságait tolmácsolva az eltévelyedett magyar embereknek, akik talán már végleg a rossz útra léptek.

Inotai András Horn Gyula társaságában.

A magyar gazdaság Inotai állításaival ellentétben 2010 után növekedési pályára állt, egy évtized alatt megvalósította a teljes foglalkoztatást, és európai rekordokat döntő gazdasági fejlődést ért el. Mindezt úgy, hogy közben az államadósságot és a külső pénzügyi sérülékenységet folyamatosan csökkentette, így végre sikerült nem adósságból, hanem munkából és teljesítményből gyors növekedést elérni. E növekedés gyümölcsei pedig ténylegesen eljutottak a munkavállalókhoz és a családokhoz, ami a sosem látott magyar bérrobbanásban és a szegénységi mutatók hirtelen javulásában is megmutatkozott. 

Nem véletlen, hogy épp az elmúlt évtizedek legsúlyosabb gazdasági válsága, a koronaválság alatt előzte meg hazánk gazdasági fejlettségben Portugáliát, kanyarban előzve.

Inotai ideológiailag túlfejlett hithű harcostársa, Győrffy Dóra G7-es cikkének cáfolatával üzenjük a nagytiszteletű professzornak, hogy bár a tudományos publikációk lapjai bármit elbírnak, a valóság ingoványos talajára tévedve azonban már fokozottabb módszertani körültekintéssel érdemes eljárni.

Inotai András Kovács László társaságában.

A Mandiner hetilap friss számában a Makronóm rámutat, hogy az ellenzéki közgazdászok a Fidesz újabb kétharmada után gazdasági válságot jósolnak és szerintük Orbán teljesen alkalmatlan a válságok kezelésére, ráadásul még gazdaságpolitikája sincs.

Az érdekektől vagy személyes gyűlölettől motivált manipulatív állításokat cáfolva megmutatjuk, hogy válságkezelésből az Orbán-kormányok 2010 óta már többszörösen kitűnőre vizsgáztak. Cikkünkben azt is megnéztük, hogyan kerülheti el az új kabinet most is a megszorításokat, ahogyan azt korábban is bravúros sikerrel tette.

(Fotók: MTI Fotó: Bruzák Noémi, MTI Fotó: Bruzák Noémi, MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

András! Negyedik kétharmad! :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés