Közel kilencven ország vezetné be a digitális jegybankpénzt

2022. március 25. 10:00
 Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a digitális jegybankpénzek globális helyzetéről beszélgettek.

Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

Az Atlantic Council adatai szerint közel 90 ország folytat aktív kutatást digitális jegybankpénzek bevezetését illetően. Ezek az országok a globális GDP 90 százalékához járulnak hozzá. Míg a legtöbb ország még a kutatási fázisnál tart, vannak példák már becsődölt kezdeményezésekre, vagy sikeresen elindított digitális jegybankpénzekre is. Az adásban többek közt szó esik Ecuadorról, Nigériáról, Kínáról, számos európai országról és természetesen Magyarországról is.

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolgatja.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés