Elszabadult az anarchia: már a balos New York-i polgármester is vissza akarja vezetni a rendőrséget

2022. március 28. 13:04
New York város polgármestere, Eric Adams, ismét felállítja azt a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet, amelyet 2020-ban, a George Floyd halála utáni tüntetések idején szüntettek meg, jelentette a National Review című amerikai jobboldali lap hírportálja.

Megerősítik a rendőrséget New Yorkban

A 2020-ban feloszlatott speciális egységet most nem csak újból felállítják, hanem létszámát és hatáskörét is kibővítik.

2020-ban, miután rendőri túlkapás következtében Minneapolisban meghalt George Floyd, az Egyesült Államokban a rendőri erőszakra hivatkozva sok helyütt tüntetések voltak, és nyomukban

csökkentették a rendőrségek létszámát és hatáskörét, s volt, ahol átmenetileg meg is szüntették a rendőrőrsöt.

Az egyébként demokrata párti Eric Adams már akkor is ellenezte a rendőrség leépítését.

Elveszik a pénzt a rendőrségtől, hogy alapjövedelemként osszák szét azoknak, akik kevesebbet dolgoznának és többet szülnének – számolt be a Makronóm azzal kapcsolatban, hogy bár Los Angeles hírhedt a féktelen bűnözésről, a fejletlen iskolákról és súlyos hajléktalanproblémával is küzd, ahelyett hogy ezeken javítana, azt tervezik, hogy a rendőrségtől pénzt vonnak el, amiből segéllyel ösztönöznének szegényeket a gyerekvállalásra.

Az ismét létrehozott egység tevékenységét a város további 5 körzetére terjesztették ki. A cél azonban összesen 30 ilyen egység működtetése a több mint tízmilliós nagyvárosban.

Ezek a speciális rendőri egységek, amelyeket szomszédsági közbiztonsági csoportoknak neveznek, már dolgoznak is. A múlt hétfő óta 10 fegyvert koboztak el és 31 letartóztatást hajtottak végre Bronxban.

A hétvégén összesen 23 incidensben 28 embert lőttek meg a városban, ketten életüket vesztették. A National Review szerint a speciális rendőri egység hatáskörének kiterjesztéséről szóló döntés szorosan összefügghet a múlt hét végén történtekkel.

Új gazdasági modell Amerikában: a fosztogató gazdaság térnyerése

Önkiszolgáló: drogosok és bűnözők fosztogatják New York boltjait, fényes nappal 

– adta hírül a Makronóm, hogy számos baloldali vezetésű amerikai nagyváros után New Yorkot is elérte az az állapot, amelyben a fosztogatás egyre szélesebb csoportok életformájává válik. New Yorkban is emelkedik a kiskereskedelmi lopások száma, az illuminált bűnözők gátlástalanul fenyegetik a kisvállalkozókat.

Több New York-i kiskereskedő is beszámolt arról, hogy az elmúlt két évben megnövekedett a bűnözések száma, a járvány pedig csak súlyosbította a helyzetet: munkahelyek szűntek meg, egyre többen küzdenek mentális zavarral és a kábítószer-függőség sem ritka eset manapság. A kiskereskedők elmondása szerint a „vásárlók” egyre szemtelenebbek, a tulajdonosoknak nem csak lopásra, de fegyveres támadásra is fel kell készülniük. 

A The New York Times szerint egyes drogériákban még az olcsónak számító termékek is lezárt dobozban vannak. Az üzlettulajdonosok azt állítják, hogy általában nem éri meg konfrontálódni a bűnözőkkel, mivel egy vita akár tettlegességig is fajulhat.

(MTI, Makronóm)
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az egyébként demokrata párti Eric Adams már akkor is ellenezte a rendőrség leépítését."

Ő legalább nem csinált hülyét magából.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés