Minden, amit tudni érdemes a security tokenról

2022. március 4. 17:10
A Fintech Világa – Blockchain Percek adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a security tokenek világába vezette be a hallgatókat.

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A security tokenek értékpapírokat mimikáló blockchain tokenek. Blockchain berkekben legtöbbször a Howey tesztet hívják elő, hogy megállapítsák egy digitális eszközről, hogy értékpapír-e. Az adásban a teszt négy kritériuma is bemutatásra kerül, mielőtt szó esik security tokenek előnyeiről a hagyományos értékpapírokkal szemben. Az adás egy gyakorlati példával zárul, amely a kosárlabda világból hoz el egy egyedi esetet.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés