Elegük lett az állatvédőknek abból, hogy bulikra lehetett élő koalát bérelni Ausztráliában

2022. március 03. 10:45

A koalabérlés borzalmas gyakorlatának betiltását követelik ausztrál állatvédők az új-dél-walesi nemzeti parkoktól.

2022. március 03. 10:45
null

Az állam tengerpartján lévő Australian Reptile Park január óta áll a vadvédő szervezetek kereszttüzében, amiért óránként több ezer dollárért ad bérbe koalákat eseményekre, szállodáknak és családoknak, hogy a kis erszényessel lenyűgözzék a vendégeket.

Januárban a koala három ausztrál államban, köztük Új-Dél-Walesben is veszélyeztetett státuszt kapott, mivel az őshonos erszényesek száma élőhelyük zsugorodása és a katasztrofális bozóttüzek miatt vészesen csökken.

A koaláról ismert, hogy nagy stresszt jelent neki, ha szokatlan helyzetbe, hotelszobákba, magánházakba kerül, írta kedden a The Guardian online kiadása.

Január 4-én a hüllőpark portálján egy Koalas to Your Room (Koalák a szobádba) nevű oldal hirdette a bérlést.

„Barátságos gondozóink elmennek hozzád egy koalával vagy egy másik őshonos állattal, hogy hotelszobád vagy otthonod kényelmében, békességben örülhess az állatoknak” – írták az oldalon.

Az azóta eltávolított hirdetés 2000 dollárt (670 ezer forintot) kért óránként egy állat bérléséért.

Kedden az állam költségvetési ülésén egy zöldpárti képviselő kérdezte a környezetvédelmi minisztert, hogy milyen intézkedéseket tett a borzalmas gyakorlat felszámolására. James Griffin elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a parkkal, amely nem nyújt többé ilyen szolgáltatást.

A Sydney-ben lévő Taronga állatkert nem folytat ilyen gyakorlatot, és a legmagasabb szinten gondozzák koaláikat, magyarázta a miniszter.

Új-Dél-Wales kormánya megfontolja, szükséges-e törvénymódosítás a koalabérlés betiltására. Az állam egy korábbi vizsgálata megállapította, hogy gyors beavatkozás nélkül 2050-re kihalhatnak a koalák Új-Dél-Walesben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. október 09. 17:55
A koaláknak meg az állatvédőkből van elege.
Jack Reynor
2022. szeptember 20. 11:38
Ezeknek a jogvédőknek is túl sok szabadidejük van. A koaláknak semmi bántódásuk nem származik ebből. A kutyatartást is betiltják majd? (mondjuk az nem zavarna, rühellem a közterületeken viselkedni nem tudó kutyákat)
Griffi
2022. szeptember 20. 11:38
"„Barátságos gondozóink elmennek hozzád egy koalával vagy egy másik őshonos állattal, hogy hotelszobád vagy otthonod kényelmében, békességben örülhess az állatoknak” Hát én ebben semmi kivetnivalót nem találok. A kapott pénzből az állatkert csak gyarapodik. Win-win. Megint egy kis csőcselék hangoskodik.
harpec
2022. szeptember 12. 15:50
Nem értem, pár éve még ritkították szegény koalákat, mert állítólag már nem jutott nekik kaja, annyian voltak és potyogtak a fákról éhen halva. Most meg kihalnak? Ha ennyi az órabérük, abból a többi koala elég jól lakhatna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik