Íme a digitális jegybankpénz, ami meghatározóvá válhat a következő évtizedben

2022. március 08. 07:40

A Fintech Világa – Blockchain Percek adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető az elmúlt egy év egyik legfelkapottabb blockchain témáját vette elő – az NFT-ket.

2022. március 08. 07:40
null

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

Az NFT a non-fungible token, azaz nem helyettesíthető token megnevezés rövidítése. Ezeket a blockchain alapú tokeneket egyedi javak (és jellemzően a hozzájuk tartozó tulajdonjog) megjelölésére használják. 2022 januárja volt eddig a legaktívabb hónap az NFT piac történetében, az Ethereum alapú tranzakciós forgalom összértéke meghaladta a 7 milliárd dollárt a Block Crypto adatai alapján. Az NFT megoldások térnyerése vélhetően nem csak egy rövid trend lesz, a piaci összértéküket az év végéig 35 milliárd dollárra, míg 2025-ig 80 milliárdra becsülte a Jefferies.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2022. április 25. 09:06
Igen, a pénz vlaódiságát egy digitális jelsorozat fogja biztosítani. Brave new world.
bolá
2022. április 24. 18:28
Miért, az aranynak mi a fedezete?! Ugyanaz a hit, mint a papírfecninek vagy a digitális jelnek – hogy elcserélve hozzájutok azokhoz az árukhoz, amelyeket meg szeretnék szerezni!
DonCiccio
2022. április 24. 18:28
Akkor a részvények ,,dematerializalasa" után jön a digitális jegybankpénz? Kifosztásunk zavartalanul üzemel
Ildikó99
2022. április 22. 15:52
Az aránynak biztonságosabbá fedezete mint bármelyik fecnié!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik