Íme a digitális jegybankpénz, ami meghatározóvá válhat a következő évtizedben

2022. március 8. 7:40
A Fintech Világa – Blockchain Percek adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető az elmúlt egy év egyik legfelkapottabb blockchain témáját vette elő – az NFT-ket.

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

Az NFT a non-fungible token, azaz nem helyettesíthető token megnevezés rövidítése. Ezeket a blockchain alapú tokeneket egyedi javak (és jellemzően a hozzájuk tartozó tulajdonjog) megjelölésére használják. 2022 januárja volt eddig a legaktívabb hónap az NFT piac történetében, az Ethereum alapú tranzakciós forgalom összértéke meghaladta a 7 milliárd dollárt a Block Crypto adatai alapján. Az NFT megoldások térnyerése vélhetően nem csak egy rövid trend lesz, a piaci összértéküket az év végéig 35 milliárd dollárra, míg 2025-ig 80 milliárdra becsülte a Jefferies.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés