Az azeri energia felé fordul Románia

2022. március 03. 10:34

Virgil Popescu román energiaügyi miniszter kedden közölte, hogy hazája új lendületet adna a román-azeri energetikai együttműködésnek, ezért Bakuba látogatott, hogy konkrét együttműködésekről tárgyaljon.

2022. március 03. 10:34
null

A román tárcavezető a közösségi oldalán közölte, hogy a napokban Bakuban tartózkodik, ahol azeri vezetőkkel találkozik. Hozzátette, hogy kedden Sahil Babayev munkaügyért és szociális ellátásokért felelős azeri miniszterrel folytatott megbeszélést, aki a román-azeri gazdasági és kereskedelmi vegyesbizottság azeri társelnöke. Popescu azt javasolta neki, hogy adjanak új lendületet a testület munkájának energetikai ügyekben. Hozzátette, hogy a bizottság következő ülése az idén lesz Bakuban.

A román miniszter javasolta az energetikai együttműködésre létrehozott román-azeri munkabizottság újbóli összehívását. A román média emlékeztetett, hogy Bukarest földgázt szeretne importálni Azerbajdzsánból.

Popescu február elején jelentette be, hogy Románia a déli gázfolyosó részévé akar válni azon a kiterjesztett szakaszon, amely a Balkánt kötné össze Közép-Európával. A tárcavezető akkor részt vett Azerbajdzsán fővárosában a déli gázfolyosó tanácsadó bizottsága nyolcadik alkalommal megtartott miniszteri ülésén.

Popescu arról biztosította a résztvevőket, hogy Románia támogatja a projektet és annak a Balkántól Közép-Európa irányába történő kiterjesztését. Románia akkor javasolta, hogy a román-bolgár interkonnektor és a Bulgárián, Románián, Magyarországon és Ausztrián áthaladó, úgynevezett BRUA gázvezeték is váljon részévé a déli gázfolyosó bővítési tervének.

(MTI, címlap: MTI/EPA/Roman Ismayilov)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
minekkellregisztralni
2022. szeptember 13. 11:23
"Vagy tán egészen az." Viccet félre téve, nincs baj azzal, hogy keleti gyökereink vannak, sőt, a minket gyűlölködve "félázsiaizó", "lekipcsákozó" belpestieknek is keleti gyökereik vannak, csak földrajzilag nem onnan, ahonnan nekünk. Nekünk ez előny, mert egy sor országban, ha mást nem nagyon legalább annyit tudnak, hogy a magyarok is valahova idevalósiak, van egy közös elem, ellenben a szlovákról vagy a belgáról ennyit se tudnak. A világgazdaság központja pedig most már az ázsiai országok, nem lehet őket figyelmen kívül hagyni, lesajnálni, lassan leszokik mindenki a diktatúrázásról, ha akar valamit. A diktatúrázását azt megtartják nekünk, mert a magyarba még ingyen törölheti bele a lábát a labanc meg a többi csökevény nemzet.
minekkellregisztralni
2022. szeptember 10. 21:38
Amikor mi nyitottunk az azeriek felé, akkor az "diktatúrákkal való bratyizás" volt.
Vakfolt
2022. szeptember 10. 21:38
Na mi a fasz, az azeri baltás gyilkosok már jófejek? Hol a libernyák táncdalkórus?
flesh ripper
2022. szeptember 10. 21:37
Nahát! Az "ázsiai hordákhoz" járul a nemes, ária oláh "nemzet"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik