Timmermans szerint Putyin ördögi terve az, hogy háborúval vonja el a figyelmet a klímaválságról

2022. március 6. 9:00
Egy január végi podcast adásban beszélt arról az Európai Bizottság alelnöke, hogy Putyin a feszültség szításával el akarja terelni a figyelmet a klímaválságról.

Frans Timmermans úgy véli, hogy a klímaválságot csak az országok összefogásával lehet megelőzni; korlátozni kell például a tengerszint emelkedését. Ha nincs meg az összefogás, úgy a 2050-re kitűzött klímacélok sem valósulhatnak meg, vélekedett.

Timmermans szerint az orosz agresszió egy elterelő hadművelet: a klímaváltozás érzékenyen érintené Oroszországot, hiszen már most is tapasztalnak gyenge termést, illetve erdőtüzeket. Ehelyett Putyin eltereléssel szeretné növelni az otthoni népszerűségét, szakértett a hazai baloldal egyik legfőbb barátja.

A minap a Makronóm arról is hírt adott, hogy

az amerikai John Kerry is nagyon aggódik az orosz-ukrán háború kibocsátási lábnyoma miatt.

Az uniós csúcsbürokrata klímaszakértelmét jelzi, hogy amikor a Delft University díszdoktori címet adott volna neki, a jelenlegi és vlot hallgatók egy emberként szerveztek petíciót, hogy megakadályozzák ezt, hiszen méltatlannak tartották a baloldali, a klímakérdéssel kapcsolatban áltudományos nézeteket hangoztató politikust a neves egyetem elismerésére.

A megszólalásról hírt adó portál kommentelői aggódnak Timmermans egészségéért, egyesek szerint nem a megfelelő gyógyszert szedi, mások viszont kimondottan jó komédiásnak tartják.

Egyesek azt is felvetették, hogy fegyverek helyett Greta Thunberget küldhetné a Nyugat Oroszország ellen.

(Címlapunkon a két neves klímaszakértő, Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, az úgynevezett európai zöld megállapodással kapcsolatos munka koordinátora (k) és John Kerry, az amerikai kormány klímaügyi különmegbízottja (j) az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének 26. ülésén Glasgow-ban 2021. november 13-án. MTI/EPA/Robert Perry)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés