A brit kémfőnök szerint az LMBTQ-jogokról szól Putyin háborúja

2022. március 3. 8:02
A Twitteres közönség körében ugyanakkor nem aratott elsöprő elismerést Richard Moore posztja, aki azt találta leírni, hogy az ukrajnai háború jelentős részben az LMBTQ jogokról szól.

A brit titkosszolgálat, az MI6 vezetője már Twitter-fiókján is feltünteti az esetében használatos, általa preferált névmást, így sejthető, hogy nem csak a külföldi információkra, hanem az LMBTQ-jogokra is igazán érzékeny. 

„Az Ukrajnában kibontakozó tragédia hatása alatt emlékeznünk kell azokra az értékekre és nehezen kivívott szabadságjogokra, amelyek megkülönböztetnek minket Putyintól”, írta a kémfőnök, aki szerint elsősorban az LMBTQ-jogokról van szó. 

Moore ezután megosztotta egy LMBTQ-ügynök tapasztalatait, aki elmondta neki, hogy a munka miatt költöznie kellett, amikor csatlakozott a szervezethez, így megkönnyebbült, amikor megtudta, hogy van egy LMBTQ-csoport az intézménynél. 

A csoporton keresztül remek barátokra tett szert a névtelen LMBTQ-harcos, akit megnyugtat, hogy ott áll mögötte ez a támogatás, amikor szüksége van rá.

Hogy mindez hogyan kapcsolódik Ukrajna orosz bombázásához és az országszerte zajló számtalan erőszakos utcai harchoz, azt csak találgatni lehet, írja a Summit News.

A Twitterezők némelyike már csak reméli, hogy ez valamiféle szigorúan titkos kódolt üzenet.

Mások azt jelezték, hogy a nehezen kivívott szabadságot épp a kémfőnökhöz hasonló ideológusoktól kell megvédeni. Egy kommentelő felhívta a brit kém figyelmét arra, milyen kellemetlen, hogy a harmadik világháború küszöbén is csak erre futja tőle.

A Times azt is felfedte, hogy az MI6 kémjeit arra érzékenyítik, hogy tartsák fejben azt, hogy fehérségükből adódóan társadalmi privilégiumokat élveznek és ne használjanak olyan kirekesztő és agresszív szavakat, mint például a manpower

A kritikusok szerint a biztonsági tisztviselők a befogadás helyett foglalkozhattak volna inkább az afganisztáni és ukrajnai eseményekkel is, számolt be az újság.

Moore februárban egyébként sokat posztolt azzal kapcsolatban, hogy az LMBTQ-emberek felvételét végre nem tiltja a szervezet. A múltbéli kizárásért pedig bocsánatot kért.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés