Magyarországot választották: innen szolgálja ki a régiós piacot a JYSK

2022. február 20. 16:00
Kétszázmillió eurós befektetésből épülő ecseri régiós elosztóközpontjában 300 új munkahelyet hoz létre a JYSK, közölte a lakberendezési áruházlánc, de lehet ebből még 500 is.

A vállalatnak jelenleg mintegy 800 munkavállalója és 90 üzlete van Magyarországon. A cég 143 ezer négyzetméteres új régiós elosztóközpontjába a toborzás már elindult. A logisztikai központ március közepétől kezdi meg működését, folyamatosan növelve kapacitását.

Mint írták, a forgalom bővülésével akár 500-ra is nőhet az ecseri létszám, ugyanis a raktár Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia JYSK-vásárlóit és áruházait fogja kiszolgálni.

A jelenlegi, 2022 augusztusában záródó pénzügyi évben a JYSK 4 új üzlet megnyitását tervezte Magyarországon. Már megnyílt két üzlet a fővárosban, az Etele Plazában és a belvárosi Bajcsy-Zsilinszky úton. Márciusban nyílik új áruház Kalocsán, nyáron pedig Solymáron, ez lesz a 92. JYSK-üzlet.

A vállalat arról is tájékoztatott, hogy harmadik alkalommal nyerte el a Kincentric Legjobb Munkahely díjat. Nyeste Ágnes, a JYSK HR managere jelezte, hogy az értékelés a munkatársak véleményén alapul.

A járványhelyzet a céget is kihívás elé állította, de sikerült a meglévő állományt megtartani és a folyamatos üzletnyitások miatt új munkatársakat felvenni, hangsúlyozta.

A szakember szerint a vállalati kultúra sikerességét bizonyítja, hogy a fluktuáció a 25 százalékos kiskereskedelmi átlag alatt van, az előző pénzügyi évben 16,8 százalékos volt.

A JYSK Kereskedelmi Kft. a legutóbbi lezárt pénzügyi évben (2020 szeptemberétől 2021 augusztusáig) az eddigi legmagasabb árbevételét érte el Magyarországon,

az 57 milliárd forintos árbevétel 11 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A 2019-20-as üzleti évben az árbevétel 51,4 milliárd forint volt, 13 százalékkal nőtt a megelőző évhez képest. A nyilvános cégadatbázis szerint a társaság legutóbbi üzleti évében 8,73 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, míg az azt megelőző üzleti évet 5,86 milliárdal forinttal zárta.

(MTI, címlap: MTVA/Bizományosi: Róka László)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés