Bűnös város: Baltimore megpróbált liberálisan állni a bűnüldözéshez, nem jött be

2022. február 20. 14:38

Írta: Takács Zsolt
Baltimore-ban az újonnan megválasztott demokrata polgármester szerint csökkenteni lehet az erőszakos bűncselekmények számát, ha nem üldözik a pitiáner bűncselekmények elkövetőit. Az adatok viszont mást mutatnak.

„Miért van az, hogy a legliberálisabb metropoliszokban a legmagasabb az erőszakos bűncselekmények száma az országban, ha a liberálisok olyan békések és szeretetteljesek” – teszi fel a kérdést a ZeroHedge szerzője.

Baltimore városában

a legfőbb ügyész 2021 elején leállította a kisebb bűncselekmények üldözését.

Már az új rendőri megközelítés előtt is erőszakos bűnözési hullám lepte el várost, miután 2015-ben zavargások törtek ki a városban, mivel

egy afroamerikai fiatal belehalt a rendőri őrizetben elszenvedett súlyos gerincsérülésbe.

A WMAR-TV helyi híradója szerint január 25-ig 31 gyilkosság történt a városban.

„Még egy teljes hónap sem telt el az új évből, és máris több gyilkosság történt Baltimoreban, mint ahány nap volt összesen” – hangzott el a helyi híradóban.

A városban naponta átlagosan egy gyilkosság történik. Az erőszakos bűncselekmények száma egyre nő, és elkezdett átterjedni a nagy pénzintézetekkel, bárokkal és éttermekkel teli belvárosi negyedre, ami a város turisztikai központja is.

A 2022-es gyilkossági mutató már most jelentősen meghaladja az összes évet 2017-ig visszamenőleg.

Baltimore-ban erős kezdést vett a 2022-es gyilkossági mutató

Brandon Scott újonnan megválasztott demokrata polgármester és Michael Harrison rendőrfőnök azt mondta, hogy a rendőrség „teszi a dolgát, könyörtelenül üldözi ezeket az erőszakos bűnözőket.” „A rendőrség éjjel-nappal azon dolgozik, hogy megoldja ezeket a bűncselekményeket, letartóztatásokat hajtson végre és javítsa az életminőséget városunkban” – tette hozzá a város rendőrfőnöke.

„Az erőszakos bűncselekmények elkövetőit felelősségre vonjuk, és minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználunk, hogy biztosítsuk Baltimore lakosainak biztonságát.

Az erőszaknak véget kell vetni,

és mindenki támogatására szükségünk van ahhoz, hogy fenntarthatóan csökkenteni tudjuk az erőszakot városunkban” – mondta Harrison.

„A 31 gyilkosság egyikével kapcsolatban sem jelentettek be letartóztatásokat” – számolt be erről a híradó.

Los Angeles hírhedt a féktelen bűnözésről, a fejletlen iskolákról és súlyos hajléktalanproblémával is küzd – ahelyett hogy ezeken javítana, azt tervezik, hogy a rendőrségtől pénzt vonnak el, amiből segéllyel ösztönöznének szegényeket a gyerekvállalásra – írtuk meg korábban a Makronómon.

A város legfőbb ügyészének javaslatára 2021 eleje óta a rendőrség nem üldözi a kábítószer birtoklását, a kisebb közlekedési szabálysértéseket, a nyilvános székletürítést és más pitiáner bűncselekményeket, mivel a döntéshozók szerint ez csökkenti az erőszakos bűncselekményeke számát. Az adatok azonban azt mutatják, hogy az ígéretekkel ellentétben nem sikerült növelni a közbiztonságot – tette hozzá a ZeroHedge szerzője.

Mindennek tetejébe a rendőrség létszámhiánnyal küzd, ami megterheli a járőrözést és megnehezíti a nyomozásokat.

Mivel Baltimore-ban az erőszakos bűncselekmények száma megugrott, a liberális városoknak újra kell gondolniuk a rendfenntartás intézményét a törvényesség és a rend helyreállítása érdekében.

(Borítókép: MTI/EPA/Noah Scialom)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De legalább nem tették kötelezővé mindenhol, így össze lehet hasonlítani az eredményeket - mire nem jó a sokszínűség.
Olyan ez, mint az evolúció, nem minden mutáció előnyös, sőt, ezer károsra egy előnyös, ha jut. Ebből a szempontból a civilizációk is ugyanígy fejlődnek, nem minden változtatás előnyös, ezért jó a konzervatív hozzáállás, ami alapvetően a meglévő és működő hagyományok továbbvitelét jelenti, viszont a máshol már bevált dolgokra való nyitottsággal.
Most lehet látni, hogy (meglepetés!) a bűnözők simogatása és a rendőrség leépítése csak növeli a bűnözést, ez egy nem működő változtatás. Mondjuk erre már rengeteg tapasztalat van, ezt bárki megmondta volna előre.

"Ki a kurva anyádnak képzeled magad, te vén komcsiszopó geci, hogy meg akarod szabdni, hogy mi a kurva anyádról írjak és miről nem?" Csak szépen, koherensen patkányka.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés