Öt fintech cég, amely nagyot mehet idén

2022. február 13. 15:00
A Fintech Világa adásában Suppan Márton és Érczfalvi András olyan fintech vállalkozásokról beszélgetnek, amelyek nagy sikereket érhetnek el az idei évben.

Öt ígéretes fintech vállalkozás

Az öt piaci szereplő, akikről szó esik a MoneyLion, a Sugi, a Majority, a Rapyd, valamint a C6 Bank. Mint a nevekből látszik, egy fenntarthatósági startup és egy infrastruktúra szolgáltató mellett a neobankok még mindig vezető szerepet töltenek be a szektorban.

A MoneyLion egyik akvizíciója kapcsán került be a felsorolásba, ugyanis az Even Financial 440 millió dolláros felvásárlásával egy fejlett beágyazott pénzügyi piacteret képes beépíteni termékpalettájába. Ezáltal a vállalatnak lehetősége nyílhat arra, hogy visszatornássza részvényeinek árfolyamát a kibocsátási ár közelébe. A Sugi, egy fenntarthatósági startup, amelyről már többször is írtunk, azért került szóba, mert az idei évben jelentősen megnőhet a kereslet szolgáltatásai iránt. Az átfogó környezetvédelmi adatbázissal rendelkező fintech portfólió hőmérsékletet mérő és karbonsemlegesítő szolgáltatásai a lakossági és vállalati szektor számára egyaránt elérhetőek és idén egyre többen választhatják őket.

A Majority kapcsán egy niche neobankkal ismerkedhetnek meg a hallgatók. A fintech számos közép- és dél-amerikai, valamint afrikai ország bevándorlóinak biztosít pénzügyi szolgáltatásokat, gazdasági és társadalmi értéket teremtve. A Rapyd inkább a vállalati szektorban ismert név, a nemrég 300 millió dollárt bevonó fintech az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is biztosít fizetési infrastruktúrát, de idén kiterjesztheti szolgáltatásait szinte minden kontinensre. Végül a C6 Bank, egy brazil neobank zárta a sort.

Dél-Amerikában továbbra is nagy problémát jelent az alulbankoltság, a fintech szektor pedig egyre nagyobb mértékben segíti ennek enyhítését.

Nem véletlenül szerzett 40 százalékos részesedést a 7 millió ügyfelet összeszedő C6 Bankban a JPMorgan, ugyanis a Nubank után újabb brazil neobankban látszik meg óriási potenciál.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés