Másodpercenként egymillió tranzakciót dolgoznak fel a legfrissebb pénzügyi rendszerek

2022. február 3. 9:58
A Fintech Világa – Blockchain Percek adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a 2021-es év legnagyobb kriptovaluta és blockchain trendjeiről beszéltek.

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a 2021-es év legnagyobb kriptovaluta és blockchain trendjeiről beszéltek. Szó esett a kriptovaluták és a hozzájuk köthető pénzügyi instrumentumok térnyeréséről, valamint a hagyományos piacokra való betörésükről. A legnagyobb példát a Coinbase IPO-ja szolgáltatta, amely több fintech vállalathoz képest nem teljesített alul az év során.

Az NFT-láz sem maradhatott ki, a nem helyettesíthető tokenek hullámvasútszerű évét a metaverzum kezdeményezések felerősödése koronázta meg, újabb támogatást adva a token megoldásoknak.

Végül olyan blockchain újításokról is szó esett, melyek lényeges változást hozhatnak a hagyományi pénzügyekbe, mint például a digitális jegybankpénzek vagy egy másodpercenként 1 millió tranzakciót feldolgozó rendszer.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés