A kínaiak gondolataiban olvas az USA új szoftvere

2022. január 12. 19:31
Írta: Fekete Kíra
Amerikában a katonai parancsnokok egy olyan szoftveres eszközt fejlesztettek ki, amellyel megjósolható a kínai kormány reakciója a különböző amerikai lépésekre.

Miért van szükség egy ilyen eszközre?

Egy amerikai tisztviselő elmondása szerint októberben a kínai hadsereg felháborodott, amikor az Egyesült Államok és Kanada egy-egy hadihajót küldött át a Tajvani-szoroson. Kína szerint ezzel veszélyeztették a régió békéjét és stabilitását – ez az incidens és az ehhez hasonló esetek felerősítették a viselkedést megjósoló eszköz iránti igényt, mivel az USA nem akarja felbosszantani Kínát.

Az eszköz képes megjósolni Kína katonai eladásait, az amerikaiak katonai tevékenységeit, sőt, még a kongresszusi látogatásokat is

– ismertette a Reuters.

„Az új szoftver lehetővé teszi az amerikai tisztviselők számára, hogy akár négy hónappal előre lássák a tervezett akciókat” – állítja az amerikai tisztviselő.

A katonaságban is szerepet kap a mesterséges intelligencia

Kathleen Hicks védelmi miniszterhelyettest az Egyesült Államok Indo-csendes-óceáni Parancsnokságán a decemberben tett látogatása során tájékoztatták az új eszközről.

„Azt látjuk, hogy sokkal szélesebb körű mutatókat kell vizsgálnunk, ezeket össze kell vonnunk, majd meg kell értenünk a fenyegető kölcsönhatásokat” – jelentette ki Hicks egy interjúban.

Az eszköz kiszámítja a „stratégiai súrlódást” – ismertette a találmányt a védelmi tisztviselő. 

A gép 2020 eleje óta vizsgálja az adatokat – azokat a jelentős tevékenységeket értékeli, amelyek hatással voltak az amerikai-kínai kapcsolatokra.

A számítógépes rendszer segít a Pentagonnak megjósolni, hogy bizonyos lépések után milyen reakcióra lehet számítani Kínától.

Az Amerikai Védelmi Minisztérium azt reméli, hogy a költségvetési dollárok egy olyan hadsereget táplálnak majd, amely képes elrettenteni Kínát és Oroszországot.

Kínában is hódít az MI technológia

Kínai kutatók olyan gépet fejlesztettek ki, amely mesterséges intelligencia (MI) segítségével képes vádat emelni. 

A kínai ügyészek már 2016 óta alkalmazzák a mesterséges intelligenciát a bíróságon, sokan ma már a System 206 névre hallgató MI eszközt használják. Ez a korszerű gép képes értékelni a bizonyítékok erősségét, a letartóztatás feltételeit és azt, hogy egy gyanúsított mennyire veszélyes a közemberekre – írta meg korábban a Makronóm.

Borítókép: MTI szerkesztett


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legyetek Legyetek 1. (játékelméleti) törvénye: A szabály ismerete felszámolja a szabályt
(mert a renegát nyereségre tesz szert).

Vagyis a szoftver alkalmazása kaotikus kimenetet fog eredményezni. Ennyike! Olvassatok több Legyeteket!

8 évet foglalkoztam vele. Ha te is belenyomsz ennyit, ugyanezt a hangzatos hülyeséget fogod mondani, ha össze akarod foglalni a munkád.

bocs, nem neked, hanem @kbs_real fórumtársnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés