Örülhetnek az utazók: a zöldségére hivatkozva drágul a repjegy a KLM-nél

2022. január 11. 15:15

Az Amszterdamból induló KLM repülőgépekbe mostantól legalább fél százalékos arányban fenntartható kerozint töltenek, mivel ez plusz költséget jelent, ezért a KLM az út hosszától és a foglalt utazási osztálytól függően 1-12 eurót számol fel jegyenként – közölte a KLM hétfőn. A fenntartható kerozin előállítása nagyon korlátozott, így négyszer annyiba kerül, mint a normál kerozin.

2022. január 11. 15:15
null

A közlemény szerint a rövidtávú, turista osztályú jegyeknél 1 euró a plusz költség, míg 12 eurót a hosszútávú, üzleti osztályú utasok fizetnek. Ezt a foglalási rendszer automatikusan a jegy árához adja, a befolyó összeget kizárólag alternatív kerozin vásárlására fordítja a társaság.

Mindez a magyar utasokat is érinti, ugyanis a KLM naponta három járatot közlekedtet Amszterdamból Budapestre.

Közölték, a plusz költség elszámolására azért van szükség, mert a fenntartható kerozin előállítása nagyon korlátozott, így négyszer annyiba kerül, mint a normál kerozin. A holland vállalat használt sütőolajból, vagy faipari melléktermékekből előállított üzemanyagot vásárol, a fél százalékos keveréshez szükséges mennyiséget már lekötötte.

Ugyanakkor jelezték, a fenntartható kerozin használata fontos, hiszen ez a teljes életciklusra vetítve legalább 75 százalékkal képes a szén-dioxid-kibocsátást csökkenteni a hagyományos tüzelőanyaghoz képest.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lightning protection
2022. március 16. 10:30
Fél százalékkal a bolygó meg van mentve! Micsoda bravúr!
Akitlosz
2022. március 16. 09:35
Nem a fenntartható kerozin a baj, hanem az ára. Ez így gazdaságtalan finoman fogalmazva. Piaci alapon, ha a politika nem avatkozna bele, akkor tönkre menne az a cég, amelyik négyszeres áron vásárolja az üzemanyagot.
Akitlosz
2022. február 20. 17:00
Nekem sem világos, hogy mi ebben a cikkben a zöldség. A primitív cikkcímadóember már megint alkotott.
vizesnyolcas
2022. január 18. 11:03
https://vargapeterblog.hu/2022/01/13/boron-innen-es-tul-49-a-modern-ember-vallasa-a-kornyezetvedelem/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik