Kóka János nem áll meg: most épp pécsi magánklinikát vásárolt

2022. január 11. 15:49

A Doktor24 cégcsoport és az Union Biztosító közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat (EMH) Zrt. megvásárolja a pécsi Da Vinci Egészségügyi Szolgáltató Kft.-t - közölte a Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.

2022. január 11. 15:49
null

A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

A tájékoztatás szerint a Da Vinci Magánklinika a legnagyobb hazai magánegészségügyi intézmény Budapesten kívül. A megvételéről szóló szerződést tavaly decemberben írták alá, az ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta.

A pécsi klinikán tavaly több mint 42 ezer orvos-beteg találkozó, a járóbeteg-ellátásban 39 ezer konzultáció és vizsgálat történt, illetve 3200 műtétet végeztek el; a cég árbevétele elérte a 3,6 milliárd forintot.

A klinikán 2 nagyműtő, 22 fekvőbetegágy, 2 szülőszoba, 18 szakrendelő és mintegy 120 orvos szolgálja ki az ügyfeleket. A fekvőbeteg-ellátás 12 területet ölel fel, közülük a legnagyobb betegforgalom az ortopédiai és a plasztikai műtétekhez kapcsolódik. Az ambuláns kínálatban 47 különböző szakellátás típus szerepel, kiemelt terület a nőgyógyászat, a szülészet és a gasztroenterológia.

A felvásárlással a Doktor24 csoportszintű árbevétele 10 milliárd forint fölé emelkedett. A Doktor24 országosan is piacvezető sebészeti magánszolgáltató lett, műtéti kapacitása meghaladja az évi 10 ezret – írták a közleményben.

A tájékoztatás szerint a Doktor24 ezer munkavállalót foglalkoztat. Hat városban, kilenc helyszínen, száznál több rendelőben, ötvennél több szakterületen nyújtanak alap-, járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátást, prevenciós szolgáltatásokat, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt egyéni és vállalati ügyfeleknek, valamint biztosítóknak.

A céget évente mintegy 300 ezer privát ügyfél, valamint 1500-nál több kis- és nagyvállalkozás választja egészségügyi szolgáltató partneréül, az orvos-beteg találkozók száma több mint 350 ezer évente.

Országos hálózatának kiépítését a Doktor24 a tatai Kastélypark Klinika és a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet megvásárlásával indította el 2020-ban. Tavaly nyáron az Union Biztosítóval közös portfólióba került a székesfehérvári LIFE Egészségcentrum. Ősszel elindult a 3 milliárd forintból, saját zöldmezős beruházással létrehozott Doktor24 Multiklinika Dél-Budán, megnyílt a 13. kerületi MOVE rehabilitációs és regenerációs központ, valamint átadták a Doktor24 paksi járóbetegcentrumát – ismertették.

A közlemény szerint az országos szolgáltatási hálózat kiépítése akvizíciókkal és célzott beruházásokkal az idén is folytatódik.

Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek korábban elmondta: a cégcsoport 2020-ban 4,5 milliárd forintos árbevételt ért el a 2019-es 3,6 milliárd után, tavalyra 7 milliárd forintot terveztek.

Az Union Biztosító a bécsi székhelyű, tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group cégcsoport tagja, a hazai biztosítási piac 5. legnagyobb szereplője, piacvezető az egészségbiztosítási szegmensben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2022. október 25. 14:35
Senki ne adjon hitelt ennek a félrevezetésnek. A Doktor24 cég mögött természetesen más áll, nem Kóka. M-mel kezdődik és Lölővel végződik..., mint minden, ami el van lopva.
Petkó Zsigmond
2022. július 01. 08:37
Szerintem nem eszik a népek ezt a pocsék kazmust. Kifinomulatlanabb humor kell ide.
amca
2022. április 20. 09:12
1 ostoba firkász megírta ,miért ment magánklinikára,epével. Summa Summárum,tisztább volt,tán udvariasabbak. Ez 508 000 hufba akerült. Hajráááááá. Ja kókadt !!!! Jancsi 1 szadeszes bűnözó ,akinek börtönben a helye . kuncogóval,petőval,hornnal.meg a többi bűnözővel. sic.
Ögedej
2022. április 20. 09:12
Istenkém már ez is előbukkant. Úgy hiányzott a moslékosok közül, mint pestisjárvány a lepratelepen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik