Fintech podcast: a hitelezés digitalizációjának folyamata megakadt az elmúlt években

2022. január 03. 11:50

A Fintech Világa adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a hitelezési piac aktuális helyzetéről beszélgetnek Bruzsa Gézával, az online személyi kölcsön kalkulátoráról ismert  Instacash CEO-jával.

2022. január 03. 11:50
null

Az adás elején az Instacash kapcsán elhangzik, hogy a vállalat célja az élvezetes, egyszerű és tudatos hitelfelvétel elősegítése, ez pedig egy kifejezetten ambiciózus célkitűzés,  hiszen egy olyan folyamatról van szó, amivel hagyományos negatív érzéseket társítanak az ügyfelek.

A hitelezési piac általános helyzetére áttérve az adás résztvevői egyetértettek abban, hogy a hitelfelvétel folyamatának digitalizációja kissé megakadt az elmúlt években. Az online igénylés sok helyen elérhetővé vált ugyan, de az azonosítás még mindig csak a fióki nyitvatartási időben meg végbe, számos esetben ráadásul hiányzik az innováció és ugyanannyi papírmunkára van szükség az online térben is, mint a személyes ügyintézéskor.

Suppan Márton szerint a fióki folyamatok lettek digitalizálva, ez azonban nem jelent akkora előrelépést az ügyfeleknek, hiszen a nap végén az utazást leszámítva nem csökkentek az adminisztratív teendőik. 

Az adás második felében a beszélgetőtársak olyan további témákra is kitértek, mint a hazai hitelezési piac, a jelenlegi buktatók és innovációra váró területek, valamint a területen tevékenykedő szereplők legfontosabb feladatai és felelősségei. Aki szeretné meghallgatni a teljes adást az a lenti linken mindezt böngészőből vagy Soundcloudon is megteheti. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2022. március 21. 09:09
Több hitelt kellene felvennünk, ez biztosítja a hatékonyságot, a jó életet, hogy ne csak a paradicsomot kapáljuk a kertben szájtátva, hanem dolgozzunk is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik