Így lesz jövőre sokkal környezetkímélőbb az Ethereum, mint a Bitcoin

2021. december 27. 19:26
A Fintech Világa – Blockchain Percek adásában a proof-of-stake konszenzus mechanizmust mutatták be a résztvevők.

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A jelenleg proof-of-work mechanizmussal működő Ethereum várhatóan átáll a jelentősen energiatakarékosabb proof-of-stake mechanizmusra 2022 során, az Ethereum 2.0 jegyében eszközölt fejlesztések részeként.

Az új megoldás keretein belül a a blokklánc új blokkjainak validálása nem komplex számítási műveletekhez lesz kötve, mint a bitcoin bányászat esetében, hanem a jelentkező validátorok (vagy bányászok) birtokában lévő ether állományhoz.

A jelentkezők közül véletlenszerűen választják ki a validátorokat, a folyamat során a kiválasztás valószínűségét pedig növeli a minél nagyobb ether tulajdon. Így meg lehet spórolni a Bitcoin rendszerének óriási energiaigényét, miközben az Ethereum ökoszisztéma résztvevőinek továbbra is bizonyítaniuk kell elkötelezettségüket.

A podcast itt hallgatható meg: https://soundcloud.com/fintech-vilaga/zold-bankszamlacsomagok?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés