Oltásadót vezetne be az Egyesült Államok egyik állama

2021. december 29. 15:55

Írta: Takács Zsolt
A nevadai döntéshozók áthárítanák a tesztelések költségeit az oltatlanokra.

Nevadában a közalkalmazotti egészségbiztosítási programokban részt vevő munkavállalóknak havonta akár 55 dolláros pótdíjat kell fizetniük, ha nem oltatják be magukat koronavírus elleni vakcinával – írja a Las Vegas Review-Journal.

A biztosítási felárak a nevadai munkavállalók és a felnőtt eltartottak számára a tervek szerint 2022 júliusában lépnek hatályba. A pótdíj megfizetési alól mentesülnek azok, akik jogos egészségügyi probléma vagy vallási ok miatt nem oltatják be magukat – jegyzi meg a Las Vegas Sun.

Az egészségbiztosítási szerv igazgatója elmondta, hogy a 2020 augusztusától heti rendszerességgel előírt munkavállalói teszteléssel kapcsolatos összes költséget fedezték, ami összesen 3,3 millió dollárjába került az államnak. A testület arra hívta fel a figyelmet, hogy a terv módosítása miatt az államokban a két legnagyobb biztosító a koronavírussal kapcsolatos költségek 72 százalékát felszámolta a vállalatoknak és az embereknek.

„Ez a járvány mindenkit megterhelt” – mondta DuAne Young, Steve Sisolak demokrata nevadai kormányzó politikai főtanácsadója a hírügynökségeknek adott nyilatkozatában.

„És most a koronavírus tesztelésének a súlyát azoknak kell elviselniük, akik megtagadják az oltást” – tette hozzá Young.

(Borítókép: MTI/AP/Pool/Jacquelyn Martin)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés