Az új közvélemény-kutatások szerint több amerikai ellenzi, mint támogatja a Black Lives Matter mozgalmat

2021. december 31. 16:26
Paul Joseph Watson a Summit oldalán számol be arról a friss közvélemény-kutatásról, mely szerint az elmúlt három évben most először ellenzi a Black Lives Matter mozgalmat az amerikaiak többsége.

A zavargások idején kiugrott a Black Lives Matter népszerűsége

A mozgalom támogatottsága George Floyd halála után ugrott meg, aki egy rendőri intézkedés közben veszítette életét. A Black Lives Matter népszerűsége az eset után volt a legmagasabb, majd a 2020 nyarán hónapokon át tartó erőszakos zavargások után folyamatosan csökkent.

Ahogy Watson fogalmaz, „a zavargásokról bár a CNN-hez hasonló hírcsatornák többnyire békés tüntetésként számoltak be, de ezek valójában az Egyesült Államok történetének legkárosabb lázongásai voltak. Ezt az is mutatja, hogy az események után a biztosítók két milliárd dollárt fizettek ki összesen a károsultaknak.” 

A mostani felmérésből, amelyet a Civiqs készített, kiderül, hogy az amerikaiak 44 százaléka ellenzi a szélsőbaloldali szervezetet, míg 43 százalékuk továbbra is támogatja azt. A fordulatot a független és a latin szavazók véleményének változása okozta.

Jennifer Chudy és Hakeem Jefferson akadémikusok publikáltak egy esszét, amelyet a New York Times idén év elején tett közzé, és ami azt elemezte, hogy a Black Lives Matter mozgalom támogatottsága bár 2020 közepén 20 százalékra emelkedett, azonban ez gyorsan visszaesett 5 százalékra, ahol 2019 közepén is állt. 

A jelentős csökkenés annak ellenére következett be, hogy a mozgalom nagymértékű és széleskörű médiatámogatást élvez, és támogatói között számos híresség és kulturális intézmény is megtalálható. 

A mély állam az igazság keresését is bűnnek tekinti

A Summit egy korábbi cikkében már megírta, hogy vélhetően az amerikai vezetőket aggasztja, hogy egyre többen ismerik meg az igazságot a szélsőséges csoportról. Közben az is kiderült, hogy a Pentagon a Moonshot CVE nevű brit céggel együttműködve követi nyomon azokat a webes kereséseket, amelyek a „fehér felsőbbrendűségre” utalhatnak. A Moonshot azt sugallja, hogy a „Black Lives Matter mozgalommal kapcsolatos igazság” keresése, azaz ha valaki szeretné teljes valójában megismerni annak céljait és működését, az önmagában azt a meggyőződést jelzi, hogy az illető a fehérek felsőbbrendűségének eszméjét vallja. 

(Borítókép: Unsplash)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

https://szentiras.hu/SZIT/Mt12..;Mk3,22-30

30Aki nincs velem, az ellenem van, aki nem gyűjt velem, az szétszór. 31Ezért mondom nektek: minden bűnre és káromlásra elnyerik az emberek a bocsánatot, de a Lélek káromlása nem nyer bocsánatot. 32Ha valaki az Emberfia ellen beszél, bocsánatot nyer, de ha a Szentlélek ellen beszél, nem nyer bocsánatot sem ezen, sem a másvilágon.
Akik térdelnek a BLM-es diverzió hatására: az elemi logika szerint Lélek káromlás bűnébe esnek, amire: nincs bocsánat.
Kezdve Harry Kane-től, Liverpooltól, Tottenhamig, teljes Premier Liga-ig, kivétel, talán a Christal színes bőrű játékosa: Wilfred Zaha.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés