Megjelentek az új, PVC-ből készült zöld bankkártyák

2021. december 17. 23:14

A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek adásában Bátorfi Botond, a Peak üzleti elemzője és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a zöld bankkártyákról beszélgetnek.

2021. december 17. 23:14
null

Zöld bankkártyák PVC-ből

Feszített tempóban jelennek meg a világ legnagyobb bankjainak újrahasznosított PVC-ből készült bankkártyamegoldásai,

melyek valós alternatívát kínálnak az ügyfeleknek a jelentős környezetkárosító hatással bíró plasztik darabokkal szemben. 

Rendelkezik már 86-100 százalékban újrahasznosított PVC-ből készült kártyával többek között a Danske Bank, a Caixa Bank, valamint a BBVA, csak, hogy a piac első aktív szereplőit említsük. Tavaly ráadásul a Mastercard is bejelentette, hogy a közeljövőben bio, lebomló, klórmentes, újrahasznosítható, és óceánbiztos kártyák fejlesztésébe kezd, valamint számos partnerét is támogatja ilyen fenntartható megoldások piacra kibocsátásban.

A magyar piacon még nem terjedtek el igazán az újrahasznosított anyagokból készült bankkártyák, az első ilyen megoldás nemrégiben került bejelentésre az OTP Bank által.

Az OTP 85,5 százalékban újrahasznosított műanyagból készült kártyát számlanyitás esetén először a Junior ügyfelek (14-24 évesek) próbálhatják ki egy június 1-jétől szeptember 30-ig tartó próbaidőszak alatt. 

Ezek mellett érdemes élni a mobilfizetés adta lehetőségekkel, és ahol erre lehetőség van, felkínálni az ügyfeleknek a virtuális kártya igénylésének lehetőségét plasztik kártya helyett. Sokan odáig is elmerészkednek, hogy hibás lépésnek ítélik meg az újrahasznosított kártyákat, mivel szerintük a jövő egyértelműen a virtuális kártyáké és a digitális pénztárcáké.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. január 15. 18:36
Annyit is ér. Értéktelen.
Akitlosz
2022. január 15. 18:36
"Ezek mellett érdemes élni a mobilfizetés adta lehetőségekkel, és ahol erre lehetőség van, felkínálni az ügyfeleknek a virtuális kártya igénylésének lehetőségét plasztik kártya helyett. " Miért? Kinek is jó az, ha az embereknek nincsen semmijük, hanem csak hiszik azt, hogy van? A bankoknak vagy az ügyfeleiknek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik