Gyorsuló önpusztítás: Németország még az idén leállítja a megmaradt nukleáris kapacitásának a felét

2021. december 12. 12:41
2022 végéig 6 darab, együttesen 8,54 gigawatt (alapkapacitású) atomerőművet állít le a német kormány. Leállítja az összes alapterhelésű áramforrást, pedig ironikus módon épphogy ezek akadályozták meg, hogy az országban 2021-ben áramszünetek lépjenek fel, mert a szél- és napenergia nem tudta leadni az elvárt teljesítményt.

Alig egy hónapon belül, Németország bezárja 3 legújabb és legjobb atomerőművét, amivel több mint 4050 MW villamos energia tűnik el Észak-Európa villamosenergia-hálózatából.

A 4050 MW pedig megfelel Dánia évi villamosenergia-fogyasztásának.

Ez további nyomás alá helyezi a hálózatot, az ellátás biztonságát, és elég őrült döntésnek hangzik, így a tél közepén.

A ZeroHedge portál felhívja a figyelmet arra, hogy paradox módon, a 4050 MW-os lekapcsolt atomenergia nemcsak több szén-dioxid-kibocsátáshoz vezet, hanem sokkal több por-szennyezést is okoz, a biomassza és a fosszilis tüzelőanyagok elégetése miatt. Jövő télen pedig Németország bezárja az utolsó három, szintén 4000 MW-os atomerőművét.

Aki az elmúlt 10-20 évben akár csak felületesen is figyelemmel kísérte az energia- és klímapolitikai vitát, láthatja, hogy Németország, Dánia és más „őrült zöldek” erőteljesen ellene mentek mindannak, amit a logika és a tudomány diktál.

A portál meg is állapítja, hogy lassú katasztrófát látunk a zöldekkel a főszerepben. A portál a cikke végén azért ad egy jótanácsot a németek számára:

meleg ruhát, ételt, vizet és gyertyát vásároljanak a következő télre.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés