A Bitcoin tönkreteszi a bolygót, egy környezetbarát megoldás léphet a helyébe

2021. november 22. 15:18

A Fintech Világa – Blockchain Percek adásában a Bitcoin és a blokklánc technológia környezeti hatásait járták körbe a résztvevők.

2021. november 22. 15:18
null

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adását Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető és Qayum Dániel, a Peak üzleti elemzője a Bitcoin és a blokklánc technológia környezeti hatásainak átbeszélésére szánták.

Környezetvédelmi szempontokból gyakran a Bitcoin rendszer energiafogyasztásáról esik csak szó, de az egyre fokozódó bányászati folyamatokkal egyre nagyobb problémát jelentenek az elektronikai hulladékok.

Azonban a Bitcoin hátrányosságait nem szabad az egész blokklánc technológiára rávetíteni, hiszen már olyan kezdeményezések, amelyek a jövőben jelentős környezetvédelmi eredményeket hozhatnak el. Az adás második felében két koncepcionális megoldás kerül terítékre – a végfelhasználók közti közvetlen energiakereskedelem, valamint a termelési folyamatok blokkláncok való vezetése.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Deansdale
2022. augusztus 19. 01:18
Az általánosan használt pénzek mögött sincs semmi sem, a nemzetinek nevezett bankok a semmiből teremtik elő, ráadásul kamatot szednek utána, ezért dupla olyan károsak mint amilyennek a bitcoint hiszed. Fractional reserve banking mond valamit? Arról tudsz-e, hogy az USA történetében kibocsátott összes dollár 80%-a az utóbbi 4 (négy) évben került forgalomba? A FED időnként beüti a központi szerverén, hogy keletkezett még 1 trillió dollár, amit bedobnak a hitelforgalomba, és kész. Aranyfedezet vagy előállított érték már hosszú évtizedek óta nincs semmilyen létező valuta mögött.
Gèbi
2022. augusztus 19. 01:17
Nem a bitcoin teszi tönkre a bolygót, hanem a pénz, a liberalizmus és az emberi idiotizmus hármasa.
Akitlosz
2022. augusztus 19. 01:14
Egy szál környezetbarát megoldásról sem ír a cikk. Úgyhogy így ez a cikk csak átverés. Az persze fel sem merül megoldásnak, hogy az államok ne rontsák a pénzüket, szüntessék meg az inflációt! A politikus + bankár banda az emberiség rákfenéje.
csulak
2022. február 21. 11:38
profit mindenek felett, ez lett az embrisegbol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik