A Bitcoin tönkreteszi a bolygót, egy környezetbarát megoldás léphet a helyébe

2021. november 22. 15:18
A Fintech Világa – Blockchain Percek adásában a Bitcoin és a blokklánc technológia környezeti hatásait járták körbe a résztvevők.

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adását Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető és Qayum Dániel, a Peak üzleti elemzője a Bitcoin és a blokklánc technológia környezeti hatásainak átbeszélésére szánták.

Környezetvédelmi szempontokból gyakran a Bitcoin rendszer energiafogyasztásáról esik csak szó, de az egyre fokozódó bányászati folyamatokkal egyre nagyobb problémát jelentenek az elektronikai hulladékok.

Azonban a Bitcoin hátrányosságait nem szabad az egész blokklánc technológiára rávetíteni, hiszen már olyan kezdeményezések, amelyek a jövőben jelentős környezetvédelmi eredményeket hozhatnak el. Az adás második felében két koncepcionális megoldás kerül terítékre – a végfelhasználók közti közvetlen energiakereskedelem, valamint a termelési folyamatok blokkláncok való vezetése.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez burkoltan a NER bírálata volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés