Beérett a klímacsúcs gyümölcse: vegán helikoptert készített az Airbus

2021. november 20. 17:38
Írta: Fekete Kíra
A francia repülőgépgyártó Airbus – egy német vállalkozó házaspár kérésére – egy vegán kiegészítőkkel felszerelt helikoptert tervezett, a cég ezzel is hirdeti a környezettudatosságát. 

Környezettudatosság vagy képmutatás?

A helikoptert egy német házaspár rendelte meg, mivel elmondásuk szerint nagyon fontos számukra a környezetvédelem. A pár Giulia & Romeo nevezetű ruházati boltjában nem használ állati eredetű termékeket, a honlapjuk szerint a megtermelt profitot állatok segítésére ajánlják fel.

„Szeretjük a természetet és nem akarjuk, hogy a környezetünk szenvedje el a szövetgyártás következményeit”

– jelentette ki a házaspár.

„Nagyon büszkék vagyunk csapatunk munkájára” – büszkélkedett Fredric Lemos, az Airbus Corporate Helicopters vezetője az új helikopterről kiadott közleményben.

Airbus ACH145 vegán verziójának belső tere. Forrás: Christian Keller via Airbus

A keleti légitársaságok komolyan veszik a környezet védelmét

„A Saudia számára fontos a fenntarthatóság és a környezeti hatások csökkentése” – húzta alá Ibrahim Koshy, a Saudi Arabian Airlines vezérigazgatója egy interjúban. Az állami tulajdonú légitársaság több mint száz új – kevesebb szén-dioxidot kibocsátó –  repülőgép vásárlását tervezi, ezekkel helyettesítené a régi, környezetszennyező gépek egy részét. 

„Amennyiben a beszállítóink és partnereink nem kötelezik el magukat a környezetvédelem mellett, a jövőben nem fogunk velük üzletet kötni”

– hangsúlyozta Koshy.

A Jazeera Airways légitársaság azon dolgozik, hogy a székhelyének otthont adó Kuvaitot, egy Dubajhoz hasonló központi várossá változtassa. Rohit Ramachandran vezérigazgató elmondta, hogy több korszerűsített Airbus A320 repülőgép is szerepel a 28 megrendelt gép között.

Nyitókép: Seatmaestro.com  


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés