Fertőtlenítenek, pakolnak és kávét főznek a kínai téli olimpia robotjai

2021. november 10. 09:34

A pekingi szervezők elárulták, hogy milyen feladatokat fognak ellátni a közreműködő robotok a februári téli olimpián.

2021. november 10. 09:34
null

A házigazdák szerint több tennivalójuk is lesz a robotoknak, amelyeket a tokiói olimpia mintájára állítanak majd csatasorba Kínában. A logisztikai feladatok mellett kávé készítésre és érintésmentes kézbesítésre is alkalmasak lesznek, ki tudják kerülni az útjukban levő tárgyakat, és automatikusan újratöltik magukat a feladatuk befejezése után.

A robotok a Vukoszung Arénában segédkeznek majd, ahol a jégkorongtornát fogják megrendezni. A kávét készítő robot ledarálja a kávészemeket, majd belerakja a kávéfőzőbe, megfőzi a kávét, a folyamat összesen négy percet vesz igénybe. Egy másik robot akár 300 kilogrammnyi árut is képes szállítani.

„A robot üzenetben értesíti a feladót, amikor megérkezik a megadott helyre, a vásárló egy ellenőrzőkóddal pedig átveheti az árut. A kézbesítés után a robot visszamegy a dokkolóra, ahol fertőtleníti és feltölti magát” – mondta Csang Fan, a létesítmény logisztikai munkájáért felelős vezetője.

Az insidethegames.biz honlapján kiemelte: a robotok elősegíthetik az egészségügyi előírások betartását azzal, hogy fertőtlenítik majd a helyszínt, továbbá kézfertőtlenítőt biztosítanak, és emlékeztetik a látogatókat a maszkviselésre.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2022. február 01. 09:50
Ez piha. Az USA-ban viszont van transznemű tábornok, az EU-ban meg számos buzi miniszterelnök és miniszter+ bármely migránst/terroristát befogadnak. Na, ezt utánozzák Kínában.
bunko_jobbos
2022. január 27. 09:25
Ezek a "robotok" nagy nullák. " A kávét készítő robot ledarálja a kávészemeket, majd belerakja a kávéfőzőbe, megfőzi a kávét, a folyamat összesen négy percet vesz igénybe." :-)))))))))) Ismerek ilyen gépet, darálós kávéfőzőnek hívják. Őszintén, mi a hozzáadott érték abban, hogy nem doboz alakú a gép, hanem ember alakú, és "kézzel" teszi át az egyik helyről a másikra az anyagot, és nem valamilyen belső mechanizmussal. Hála a jó istennek, olyan robotot még nem találtak ki, mint az ember. Mert hogy mindenki arra gyúr (rajtam kívül), az biztos. Ki akarnak minket váltani. A robotok két legfőbb korlátja: 1. intelligencia. Ez esetben a mesterséges jelző kb. olyan, mint a népi a demokrácia előttt: fosztóképző nagyjából. :-) 2. energetika: egy légy egy kis darab szarral elrepül egész nap. Ehhez képest ezekben rohadt nehéz akkumulátorok dolgoznak. Sehol nem tart ez a terület szerencsére.
Dénia
2022. január 27. 09:15
Nincs elég ember Kínában?
Csubszi
2022. január 05. 09:32
Térdepelnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik