Októberi fintech körkép, hogy ne maradjon le a legfrissebb történésekről!

2021. november 6. 20:36
A Fintech Világa adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a Peak tanácsadó üzletága, a Peak Science által elkészített Havi Fintech körképről beszélgetnek.

A körkép célja, hogy oly módon aggregáljon minden az adott hónapban kiemelt fontossággal bíró hírt a fintechek világából, hogy azzal hozzáadott értéket teremtsen az ökoszisztéma hazai követőinek. A szolgáltatás fontos része, hogy a hírek magyar nyelven történő részletes bemutatása mellett a Peak Science tanácsadói személyes kommentárt is fűznek az eseményekhez és a fintech szektor egészére nézve elemzik az egyes fejleményeket. 

A körkép minden olyan piaci szereplőnek releváns lehet, aki nyomon követi a fintech szektort, legyen szó fintechekről, bankokról és egyéb pénzintézetekről, vagyonkezelőkről, biztosító cégekről, telekommunikációs, vagy épp technológiai vállalatokról. A hírek részletes leírása, valamint a hozzájuk fűzött kommentár nem csupán a befogadást hivatottak segíteni, hanem a fintech fókuszú termékfejlesztéshez is hasznosak, ezeket kifejezetten ezzel a céllal is alkotják meg a körképet előállító elemzők.

A rendszeres témák között a hónap legnagyobb hírei mellett feltűnnek a marketing, UI és UX trendek, de szóba kerülnek a Bigtech cégek és a bankok fintech újításai is, ahogyan a blokklánc világában megfigyelhető trendek is. 

Magyar nyelvű anyagról lévén szó, nem maradhatnak ki a hazai piacon végbemenő fontos események (legyen szó bankokról, fintechekről, insurtechekről, vagy épp egyéb fontos szereplőkről), emellett pedig a V4-es országok piacai is rendre górcső alá kerülnek, hiszen ezek jellegzetességeiket tekintve hasonlítanak a magyar piacra és fontos prediktív erővel is bírnak arra nézve.

A Peak Science csapatának tagjai minden hónapban elkészítik a Havi Fintech körképt, a teljes körképpel, vagy annak egyes elemeivel kapcsolatban a science@peakfs.io email címre várják a felmerülő kérdéseket.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés