Techguru: A nemzetek vehetik fel a harcot az agyhalott globális diktatúrával

2021. november 5. 12:13
Írta: Fekete Kíra
Thiel szerint az Egyesült Államokban épp „elszabadult, nem átmeneti infláció” és „a Fed teljes csődje” bontakozik ki, ami annak az eredménye, hogy az eltérő véleményeket az USA vezetése nem tűri el.
Milliárdos üzletember szólal fel a véleményszabadságért

Peter Andreas Thiel (született 1967. október 11-én) német-amerikai milliárdos vállalkozó és kockázati tőkebefektető. A PayPal, a Palantir Technologies és a Founders Fund társalapítója, a Facebook első befektetői közé tartozott. 2014-ben a Forbes Midas Listáján 2,2 milliárd dolláros nettó vagyonnal a 4. helyen szerepelt, 2020-ban pedig a Forbes 400-as listáján a 391. helyen. 2021 októberében Thiel becsült nettó vagyona 6,92 milliárd dollár volt, és a Bloomberg Billionaires Indexén a 410. helyet foglalta el.
Fotó forrás: Dan Taylor/Heisenberg Media

Egy világállam, egy vélemény

Peter Thiel arra figyelmeztet, hogy a félretájékoztatás napjainkban központosítva valósul meg és hatalmas problémát jelent, mivel „hamis konszenzust” szül.

Október 31-én a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (National Conservatism Conference) tartott beszédében Peter Thiel azzal érvelt, hogy

a hamis konszenzus elfojtotta a vitát fontos kérdésekben, beleértve a Covidot, az amerikai katonai jelenlétet Afganisztánban és az amerikai gazdaságban zajló inflációt.

Thiel a konferencián példákat említett arra, amit „a különböző gondolkodásmódok elképesztően elmezavaros állapotának” nevezett, amely tapasztalható a politikai és tudományos gondolkodásban is.

Kiemelte Dr. Jay Bhattacharya stanfordi professzor esetét, aki a maszkok hatékonyságát vizsgálta, majd az eredmények birtokában szkepticizmusának adott hangot a maszkokkal kapcsolatban, azonban tudományos vita helyett egy lejárató kampány indult ellene. A Stanford Egyetem kampuszán plakátokat ragasztottak ki a professzor arcáról, amelyek – a The Federalist szavaival élve – „összekötötték őt a floridai Covid halálesetekkel”.

Thiel bírálta a szerinte a tudományban tapasztalható túlzott dogmatizmust, amit számára a háztartások tudományba vetett vakhitét hirdető dekor poszterek testesítenek meg.

A milliárdos üzletember számára ez a poszter illusztrálja a tudományba vetett vakhitet

A dogmatikus gondolkodás sodorja a csőd szélére az Egyesült Államokat

„Amikor a dolgokat tudománynak kell nevezni, akkor tudjuk, hogy nem azok – mint például a klímatudomány vagy a politikatudomány” – vélekedett Thiel.

Szerinte ugyanez a dogmatizmus vezetett ahhoz, hogy az Egyesült Államok két évtizeden keresztül sikertelen politikát folytatott Afganisztánban.

Thiel figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokban épp „elszabadult, nem átmeneti infláció” és „a Fed teljes csődje” bontakozik ki, ami szintén annak az eredménye, hogy az eltérő véleményeket az USA vezetése nem tűri el.

„Ha létezik a félretájékoztatási probléma, akkor az egy központosított félretájékoztatási probléma – és ez a félretájékoztatás az Igazságügyi Minisztériumból ered" – mutatott rá Thiel.

„A nacionalizmusra úgy gondolunk, mint a homogenizáló, agyhalott, totalitárius világállam korrekciójára” – tette hozzá később. „Ez egy nagyon fontos korrekciós eszköz ezen a ponton” – hangsúlyozta.

Thiel felszólította a rendezvény résztvevőit, hogy bátran vitatkozzanak egymással, és kerüljék el az ilyesfajta „hamis konszenzust”.

„Remélem, nem fognak egyetérteni egymással” – zárta előadását.

Borítókép: MTI/EPA/Andrew Gombert (szerk.)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak a 6. pontodra vonatkozó bejegyzéssel csinálok bohócot belőled:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés