Komoly pozíciót adott Ferenc pápa a neoliberális sokkterapeutának, a születésszabályozásban hívő sztárközgazdásznak

2021. október 29. 12:53
Jeffrey Sachs amerikai közgazdászt a Pápai Társadalomtudományi Akadémia rendes tagjává nevezte ki hétfőn Ferenc pápa – jelentette be hétfőn a Szentszék sajtóhivatala. A kinevezésről a National Catholic Register című amerikai konzervatív katolikus lap számolt be internetes kiadásában.

Az Akadémiát II. János Pál pápa alapította 1994-ben a társadalomtudományok fejlesztésére és népszerűsítésére.

Sachs, a New York-i Columbia Egyetem Fenntartató Fejlődés Központjának igazgatója gyakori látogató volt a Vatikánban az elmúlt években. A 66 éves akadémikus 2019-ben és 2020-ban is legalább hat alkalommal tartott előadást a Vatikán által szervezett konferenciákon, az oktatástól az etikáig különböző kérdésekben. 2019-ben részt vett a fenntartható fejlődésről szóló pánamazóniai szinóduson, 2020 novemberében pedig a „Ferenc (pápa) gazdasága” címen a koronavírus-járvány miatt interneten rendezett nemzetközi konferencián is.

Sachs, aki három ENSZ-főtitkár tanácsadója is volt, a fogamzásgátlással történő népességszabályozás híve a fejlődő országokban. Ez a módszer egyébként ellentétes a katolikus egyház tanításával.

„A népességcsökkentés sikere függ attól, hogy a kislányok iskolába járjanak, a gyermekkori halálozás minél nagyobb arányban csökkenjék, és meglegyen a szükséges hozzáférés a modern családtervezéshez és a fogamzásgátláshoz” – írta Sachs 2011-ben. Ezt a nézetét később, egyházai szaktekintélyek szerint, az egyház álláspontjához közelire változtatta.

Jeffrey Sachs 1954-ben született Michigan államban. Tanulmányait a Harvard Egyetemen végezte, tanított a Harvardon, és a Columbia Egyetem Föld Intézetének az igazgatója volt.

A monetáris elmélet és a nemzetközi pénzügyek szakértője, a gazdasági sokk-terápia híve.

A Time magazinban kétszer is szerepelt a világ száz legbefolyásosabb vezetőjének listáján. A The Economist című brit lap pedig a három legbefolyásosabb élő közgazdász közé sorolta.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A világ és benne a kereszténység iránytűje felmondta a szolgálatot: hamis, hiányos paraméterek alapján mutat irányt.
Így nem csoda, hogy bolygó hollandiként bolyongunk, tántorogva a semmik semmijeibe.
Miközben talmudos barátaink naponta közlik a hamis adatokat: erre menjetek, ezt csináljátok.
A születésszabályozás azóta nem vallási dogma, amióta gyerekemberek párzásainak következményeit az adófizetők vérén-verejtékén finanszírozza a "civilizált" "!keresztény!" és nem keresztény világ, hamis igazságokat hirdető talmudi "jogvédő civilek" lobbiuralmaként..
Az isteni teremtés részei azok a szülések, ahol a szülők - SZÜLŐK! - képesek etetni-itatni, felnevelni, eltartani, erkölcsi értékekre nevelni az újszülöttet.
Minden más ezen kívül esik, az ilyen szülések nem elfogadhatók, nem igazolhatók semmiféle álhumanizmus nevében.
Ezek a Sátán direktívái,

Talentumok.
Aki világra pottyantja a kicsinyeket, aztán továbbmegy, mintha ott se lett volna, az nem a teremtés része, szerintem.
Úgy is kell vele bánni, mint teljesen értéktelennel, más szóval: aki gyermeket hoz a világra de nem képes eltartani, felnevelni, azt - mivel nemzés szempontból képtelen emberi módon élni - KASZTRÁLNI KELL.
Ez lenne az egyetlen humánus megoldás Afrika, Ázsia, de minden gyerekember-szülők nyomorúságának kezelésére.
Ha így megyünk, 50 éven belül 15 milliárd ember lesz, nem gondolom, hogy erre vonatkozna a sokasodjatok, szaporodjatok.
Az teljesen, 180 fokban másról szól.

A keresztények defenzívába vonulása Spengler óta, ill. már előtte, egy hatalmas félreértésen - talán! tudatos félreértésen - alapul.
A tartsd oda a másik orcádat a felebarátainkra érvényesek.
És kik a keresztények felebarátai?
Hát a keresztények, első helyen, továbbá, aki nem keresztény, de jóakaratú ember, a béke híve és nem az uszításé.
A sémi farizeus filozófia és uralkodásvágy taszította-taszítja a kereszténységet, természetesen saját bűnei mellett - züllött pápák, züllött uralkodók, arrogancia a szegényekkel szemben - a jelenlegi, kilátástalannak tűnő helyzetbe. Amelyben a kereszténység már nem képes a civilizáció megvédésére, mert olyan ma már csak szigetekben létezik, ellenben tarol az elfajzottak tébolya, mert az igazi-valódi zsidó nem ilyen!, elsősorban a fejlett nyugati államok, de pl. Dél- és Közép-Amerika országaiban is.

Szerintem, ha egy keresztény megöl egy nem keresztényt, ha az az életére, vagyonára, családjára tör, az nem bűn, ellenben helyesen jár el.
Nem is helyesen: KÖTELESSÉGÉT TELJESÍTI.

Vérzik a szívem, de igazat adok neked.

Köszönöm, hogy idézted ezeket.

A sikkasztó Kossuth nevét vetted fel? Olyan is a hozzászólás.

Éppen a Szentírásból, a kereszténynek a felebarátja pedig: a keresztény, és más senki.
Erre vonatkozik a tartsd oda parancs, a muszlimra NEM.
Mellette, a muszlim mellett lehet élni, de mindig figyelni kell 360 fokban és ha felemeli a kezét, le kell törni a karját.
Ez a VALÓDI KERESZTÉNY ÉRTÉKREND, amit a mai egyház valahogy elfelejt és ez enyhe kifejezés, mert azt sugallja: nyugodtan hagyd, bárkinek, aki éppen sehonnan nem jött, csak arra jár, hogy megöljön, ha éppen dühös rád. Ezt sugallja az egyház.
Én meg erre azt mondom: keresztény vagyok, nem bolond.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés