Ki lehet Satoshi Nakamoto?

2021. október 27. 18:31

A Blockchain percek adásában Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető és Qayum Dániel, a Peak üzleti elemzője Györfi Andrással, a KriptoAkadémia.com szerkesztőjével boncolgatnak egy olyan kérdést, ami számos kriptovaluták iránt érdeklődőt foglalkoztat: ki lehet Satoshi Nakamoto?

2021. október 27. 18:31
null

A Blockchain percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A Blockchain percek adásában Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető és Qayum Dániel, a Peak üzleti elemzője Györfi Andrással, a KriptoAkadémia.com szerkesztőjével boncolgatnak egy olyan kérdést, ami számos kriptovaluták iránt érdeklődőt foglalkoztat: ki lehet Satoshi Nakamoto? Az ezelőtti adásban már elhangzott, hogy

ez a japán hangzású álnév szerepelt a Bitcoin whitepaperjében.

Most pedig szó esik arról, hogy egy emberről lenne szó vagy egy csapatról; mi az, amit biztosan tudni lehet róla vagy róluk; és hogy miért fontos egyáltalán ez a kérdés.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lob1977
2021. december 23. 21:19
A Bitcoin valóban nem váltotta be a hozzá fúzött reményeket, elavult a mögötte lévő tech. De van pár ígéretes projekt. Hogy mi adja a kriptónak az értéket? A bele fektetett bizalom. A hit. Pont úgy, mint a fiatnak.
lvjtn
2021. december 12. 21:23
a bitcoin mögött meg még annyise. pont annyi a fedezete, mint a monopoly játékpénznek: nagy büdös semmi a szarrá hamisított (értsd: a fed által fedezet nélküli pénznyomtatással higított) dollár mögött legalább ott áll az usa gazdasága
Marcus Gravius
2021. december 12. 21:22
Képezzétek magatokat a témában... Ez az ember, nevezzük álnevén... Satosi.. Soros gyuszival ellentétben valóban egy filantróp. Ezért tette közzé a nyílt forráskódját annak a valaminek, amit Bitcoinnak nevezünk. Ez egy próbálkozás, hogy a világ felső 5%-a, aki a javak 80%-át birtokolja, ezentúl ne birtokolja a 80%-ot... lehetőleg minél kevesebbet birtokoljon. A jelenlegi pénzügyi rendszer fenntarthatatlan... most komolyan, meddig fossa ki magából a fedezetlen dollárt a FED ? :D Nincs mögötte már arany :)
Zsoel
2021. december 01. 21:55
Azt nem tudom, de a japán nevek magyar átírási szabályzata szerint Szatosi Nakamotónak kellene írni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik