Lengyelország bekeményít: a migránsoknak esélyük sem lesz átlépni a mozgásérzékelős határfalat

2021. október 27. 17:32
Írta: Fekete Kíra
Napról napra súlyosbodik a migránsválság, ezért a lengyel kormány új, csúcstechnológiás határzár építésén dolgozik a fehéroroszországi határ mentén.

Az elmúlt hónapokban rengeteg Közel-Keletről és Afrikából érkező bevándorló „próbál szerencsét” a lengyel határon, ám a lengyelek sem restek cselekedni: szögesdrót helyett „áthatolhatatlan” határfalat építenek a fehérorosz határ mentén – olvasható az Infowars oldalán. 

„A lengyel határ kemény határ, és kemény határ is lesz”

– jelentette ki Mariusz Kamiński lengyel belügyminiszter. 

A bevándorlók száma az év elején jelentős mértékben nőtt – nem véletlen, hiszen Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök az év elején azzal fenyegetőzött, hogy az Európai Unióval megromlott diplomáciai kapcsolata miatt nem korlátozza a migránsok és a kábítószerek illegális határátlépését. Korábban már megírtuk, hogy a lengyel kormány azzal gyanúsítja Lukashenko fehérorosz elnököt, hogy „kinyitotta rájuk a migránscsapot”.

A jelentések szerint a lengyel rendőrök és katonák augusztus eleje óta mintegy tízezer illegális bevándorlót fékeztek meg a fehérorosz határon. A jelentések szerint naponta körülbelül ötszáz bevándorló érkezik a minszki repülőtérre arra várva, hogy továbbengedjék őket az Európai Unió országaiba. 

Kamiński azt is elmondta, hogy hamarosan Lengyelország keleti határán „Európa legkorszerűbb határvédelmével” találhatják szembe magukat a bevándorlók. A belügyminiszter szerint „nem csak egy rendkívül szilárd fizikai határzárról” beszélünk,

a fal hőkamerákkal és mozgásérzékelőkkel is fel lesz szerelve. 

„Az információ minden egyes próbálkozásnál azonnal eljut az őreinkhez, akik azonnal reagálnak majd” – fejtette ki Kamiński. „Ez egy modern határ lesz, amelyet nem lehet majd átlépni” – tette hozzá a belügyminiszter.

Fotó: MTI/EPA/Nake Batev


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vaze- mit szólsz Japánhoz? Évente átlag húsz migránst fogad be. A bevándorlás ott lesz mindig is probléma, ahol döntési helyzetben vaselin-viktoria szektatársai lesznek többségben.

Úgy megsajnáltalak- ezen a helyen kéköves hadováló trollokkal úgy látszik senki se akar szóba állni. Remek érv itt a 444-168 óra penetráns cikkeinek bemásolása, de többet lendítene az elfogadottságodon ha Guardian, BBC vagy Times cikkeket másolnál be.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés